Studená polévka z manga a zázvoru

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Mangová polévka v bílém talířku, na dřevěném stole, vedle talířku položena polévková lžíce a červená paprička Lamart.cz

Mangová polévka se zázvorem se podává zastudena. Díky čerstvému zázvoru a chilli papričkám má ostřejší chuť, v kombinaci s mangem pak polévka získá exotický nádech. Mango i zázvor jsou zároveň suroviny s vysokým obsahem vitamínů.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 73,60 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Zralá manga oloupejte a okrájejte jejich dužinu od pecky.

  • 2

    Cibuli a chilli papričky očistěte a nakrájejte na kousky. Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno.

  • 3

    Všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte je společně s limetkovou šťávou na hladký krém.

  • 4

    Při mixování přilévejte vodu na potřebnou hustotu. Hotovou polévku trošku osolte a nechte asi 1 hodinu vychladit v lednici.

  • 5

    Mangovou polévku můžete ozdobit plátkem okrájené limety a sekanou petrželkou.

Tip
  • Podávat můžete s nasekanou petrželkou a případně také opraženou houskou.
  • Na polévku používejte jen zralá manga.

Líbil se vám recept Studená polévka z manga a zázvoru? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.