Boží milosti

Časová náročnost: 1 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Boží milosti servírované na bílém, kulatém talíři. Ilustrační foto: BBA Photography / Shutterstock.com

Boží milosti jsou tradiční velikonoční, případně také masopustní cukroví, které potěší nejednoho koledníka. Těsto se připravuje z mouky, másla, žloutků, citronové kůry a dalších surovin, poté se smaží a následně obaluje v moučkovém cukru.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Ze všech přísad vytvoříme rukama hladké těsto a důkladně ho propracujeme.

  • 2

    Zabalíme do sáčku a necháme chvíli ztuhnout v lednici.

  • 3

    Asi za 30 minut těsto rozválíme na tenký plát silný cca 0,5 cm a ostrým nožem nebo rádýlkem nakrájíme na čtverečky nebo obdélníky o velikosti asi 5 cm.

  • 4

    V každém z nich uprostřed ještě uděláme několik zářezů, aby se cukroví lépe prosmažilo.

  • 5

    Na pánvi nebo v litinovém kastrolu rozpálíme vyšší vrstvu sádla a jednotlivé boží milosti smažíme po obou stranách. Hotové poznáme podle toho, že se trochu nafouknou a zrůžoví.

  • 6

    Zrůžovělé milosti přendáme na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.

  • 7

    Ještě horké cukroví obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Podávat můžeme dle chuti teplé i vychladlé.

Líbil se vám recept Boží milosti? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.