Telecí líčka na červeném víně

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 720 Kč
Redakce Kupi.cz
2. března 2023

Telecí líčka patří mezi oblíbené lahůdky, na kterých si rád pochutná nejeden gurmán. Toto měkké a chuťově velmi lahodné maso nakrájené na plátky a přelité chutnou omáčkou z červeného vína podávejte ideálně s bramborovou kaší.

Recept telecí líčka na červeném víně vás vyjde na 180 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 720 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 720 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Recept

  • 1

    Telecí líčka očistěte a odblaňte. Osolte je, opepřete a posypte nasekanými bylinkami. Přidejte najemno nakrájený nebo prolisovaný česnek a zakápněte olivovým olejem. Nechte odležet do druhého dne.

  • 2

    Odleželá telecí líčka zprudka orestujte na rozpáleném sádle a dejte stranou.

  • 3

    Na sádle orestujte kořenovou zeleninu, řapíkatý celer a cibuli dozlatova. Poté přidejte drcená rajčata, koření a zalijte vínem. Víno nechte odvařit a pak zalijte vodou nebo vývarem.

  • 4

    Do takto připraveného zeleninového základu vložte opečená líčka a pozvolna duste pod poklicí doměkka. Měkká líčka vyjměte, pokud možno vyjměte i kuličky koření a základ rozmixujte ponorným mixérem.

  • 5

    Osolte, opepřete a přidejte špetku cukru. Svařte na požadovanou hustotu a do hotové omáčky vmíchejte studené máslo. Dále už nevařte.

Zajímavé tipy
  • Koření do omáčky dejte nejlépe do uzavřeného sítka na koření nebo si z koření udělejte vývar a ten vlijte přes cedník do omáčky.
  • Místo drcených rajčat můžete přidat čerstvá, nakrájená na kousky, nebo rajčatový protlak.

Líbil se vám recept Telecí líčka na červeném víně? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.