Selská bramborová polévka

Časová náročnost: 50 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Selská bramborová polévka servírovaná v pánvi, na dřevěném stole. Lamart.cz

Selská bramborová polévka plná brambor, sušených hříbků a zeleniny vás perfektně zasytí i zahřeje. Na přípravu je velmi rychlá a jednoduchá, v mžiku tedy budete mít hotový oběd pro celou rodinu.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Kořenovou zeleninu, brambory, cibuli a česnek oloupejte, omyjte a nakrájejte.

  • 2

    Sušené hříbky přes noc namočte do studené vody a nechte je v lednici.

  • 3

    V rendlíku rozehřejte máslo, přidejte kmín, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, nechte zesklovatět.

  • 4

    Podlijte vývarem, přidejte na kostky nakrájené brambory, na větší nudle nakrájenou kapustu a vody zbavené hřiby. Vše vařte doměkka.

  • 5

    Dochuťte solí, dle potřeby pepřem a na závěr utřeným česnekem.

  • 6

    Polévku nalijte do předehřátého talíře. Můžete dozdobit nahrubo nasekanou čerstvou velkolistou petrželí.

Tip
  • Kapustu můžete nahradit bílým hlávkovým zelím.
  • Pokud máte po ruce čerstvé houby, použijte je místo sušených, polévka bude voňavější.
  • Kuřecí vývar lze nahradit zeleninovým vývarem, polévka pak bude vhodná i pro vegetariány.
  • Polévku je možné zahustit kvalitní máslovou jíškou.

Líbil se vám recept Selská bramborová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat