1/0
Prostě neodolatelná kombinace: čerstvý losos s máslem, česnekem a špetkou rozmarýnu. S přidáním pečeného citronu dosáhnete dokonalé chuti. Tato večeře je snadná a hotová během několika minut - pečený losos se zeleným chřestem a bramborovými noky uspokojí každou chuťovou buňku.
Troubu předehřejte na 180 °C. Z lososa odstraňte kůži, osolte a opepřete po obou stranách a umístěte do vyloženého pekáčku.
Chřest umyjte, odkrojte dřevnaté konce a přidejte do pekáčku.
Rozpusťte máslo a přidejte prolisovaný česnek. Rozkrojte citrón.
Nakládejte česnekovým máslem lososa a chřest, přidejte rozmarýn a citrón do pekáčku.
Pečte asi 15 minut. Mezitím uvařte noky ve slané vodě. Pokud jste odkrojili části chřestu, můžete je orestovat na česnekovém másle a smíchat s noky.
Nakonec podávejte lososa s chřestem a noky a nezapomeňte přelít pečeným citrónem.
Líbil se vám recept Losos se zeleným chřestem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.