Perník z exotického ovoce kaki

Časová náročnost: 1 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Ukrojený kousek domácího perníku, servírovaný na bílém, kulatém talíři, zdobený šlehačkou a mátou. V pozadí je zbytek perníku na velkém, bílém, kulatém talíři a vedle něj napůl rozkrojené kaki. Kupi.cz

Vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu připravit domácí perník z exotického ovoce kaki, který voní po skořici a vanilce. Je příjemně nadýchaný a vláčný. Jsme přesvědčeni o tom, že si na něm výtečně pochutnáte a rádi se k němu budete vracet.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Předehřejeme si troubu na 170 °C.

  • 2

    Připravíme si dvě misky. Do jedné dáme mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr a skořici. Vše promícháme a dáme stranou.

  • 3

    Do druhé misky si nastrouháme kaki, přidáme máslo, vejce, vanilku a vše důkladně zpracujeme, aby se ingredience spojily.

  • 4

    Poté smícháme obsah obou mís dohromady, dokud se vše nespojí do vláčného těsta.

  • 5

    Zpracované těsto dáme do máslem vymazané formy a pečeme po dobu 45 minut (jestli je perník hotový poznáme i tak, že do korpusu zapíchneme špejli, a pokud se na ni těsto nelepí, máme hotovo).

  • 6

    Po vychladnutí perník nakrájíme na kousky a posypeme moučkovým cukrem.

Líbil se vám recept Perník z exotického ovoce kaki? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.