Ledový salát s krevetami a avokádem

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Ledový salát s krevetami a avokádem servírovaný na bílém talíři na dřevěném stole Ilustrační foto: Tanya Gorelova / Shutterstock.com

Ledový salát s krevetami a avokádem se hodí jak na svačinu tak i na večeři. Nejlépe si jej vychutnáte podávaný s opečenou bagetkou nebo toustem.

Ingredience

Salát

Dresink

Postup přípravy

Salát

  • 1

    Krevety propláchněte studenou vodou a důkladně je sceďte.

  • 2

    Oloupané stroužky česneku utřete nebo prolisujte.

  • 3

    Chilli papričku pokrájejte na kolečka. (Množství papričky zvolte podle míry pálivosti, které chcete dosáhnout.)

  • 4

    Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Přidejte utřené stroužky česneku a pár koleček chilli papričky.

  • 5

    Na mírném plamenu je nechte okolo 20 vteřin rozvonět. Vsypte krevety a promíchejte.

  • 6

    Ihned po prohřátí sundejte pánev z plotýnky.

  • 7

    Opláchněte a osušte salát.

  • 8

    Rozřízněte a vydlabejte avokádo. Rozkrájejte jej a ihned zakápněte citronovou šťávou z poloviny citronu, aby dužina avokáda nehnědla.

  • 9

    Na talíře urovnejte natrhaný ledový salát, přidejte kousky avokáda a krevety.

Dresink

  • 1

    Na olivovém oleji povařte půl minuty drcená rajčata na mírném plamenu.

  • 2

    Vmíchejte javorový sirup s balzamikovým octem a vařte 1 minutu.

  • 3

    Dresink osolte a opepřete. Dejte jej vychladit.

  • 4

    Nakonec připravený salát pokapejte dresinkem.

Líbil se vám recept Ledový salát s krevetami a avokádem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.