1/0
Panna cotta, oblíbený dezert po celém světě, osvěží vaši chuť a vyzdvihne každou návštěvu. Připravuje se z lahodné smetany smíchané s vanilkovým luskem a želatinou. Ačkoliv jeho příprava zabere pouhých 20 minut, vyžaduje čekání na ztuhnutí v lednici po dobu několika hodin. Připravte si ji s námi a obohaťte své kuchařské umění.
Začněte přípravou želatiny. Plátky želatiny namočte do studené vody tak, aby změkly.
V rendlíku zahřejte smetanu s cukrem a semínky vanilkového lusku před bodem varu. Směs odstavte a rozpusťte v ní želatinu.
Směs rozdělte do skleniček či misek a nechte ztuhnout v lednici minimálně 5 hodin, ideálně přes noc.
Pro přípravu přelivu rozmixujte jahody, maliny, med a limetkovou šťávu. Před podáváním přelejte panna cottu připraveným ovocným přelivem a ozdobte čerstvými bobulemi.
Líbil se vám recept Panna cotta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.