Konec oblíbeného e-shopu Kasa.cz: Nahradí ho DATART. Stejný osud potkal i další značky

Zavřený obchod Datart DAN_SHMIDT / Shutterstock.com

Po více než dvou desetiletích úspěšného působení na českém trhu s elektronikou se e-shop Kasa.cz, jeden z průkopníků v oblasti internetového obchodu v ČR, rozhodl ukončit svou činnost. Tímto krokem se Kasa.cz připojuje k dalším značkám patřícím pod HP Tronic, jako jsou eProton, Euronics nebo Hej.sk, které již dříve podobný osud potkal. Rozhodnutí, oznámené mateřskou společností HP TRONIC Zlín, je součástí strategie zaměřené na posílení značky Datart. Pro zákazníky to znamená, že veškeré jejich objednávky a reklamace budou nadále zpracovávány prostřednictvím Datartu.

Přečtěte si také

Tyhle potraviny do ledničky nepatří, ale stejně je tam dáváme: Marmelády, vajíčka i dresinky

Kasa.cz: Konec působení na scéně internetového obchodu

Jako jeden z prvních velkých online prodejců elektroniky na českém trhu započala společnost Kasa.cz svou činnost v roce 1999, v éře, kdy se internetový obchod v naší zemi teprve začínal rozmáhat. Během let si e-shop vybudoval pevnou pozici na trhu a dokázal úspěšně konkurovat i největším jménům, jako je Alza. Tato významná etapa nyní končí oznámením o ukončení činnosti ke dni 2. dubna. „Vážený zákazníku, chtěli bychom vás informovat, že provoz e-shopu Kasa.cz bude k datu 2. 4. ukončen,píše se na oficiálních stránkách Kasa.cz.

Zaměření na rozvoj značky Datart

HP TRONIC Zlín, provozovatel Kasa.cz a zároveň majitel obchodu s elektronikou Datart, oznámil, že se rozhodl veškeré své zdroje a úsilí soustředit na posílení a rozvoj značky Datart. Toto strategické rozhodnutí je prezentováno jako reakce na intenzivní konkurenci na trhu s elektronikou. Společnost zároveň uklidňuje zákazníky, že všechny probíhající objednávky a záruční požadavky budou řešeny v souladu s platnými podmínkami u Datartu.

Co bude s doménou Kasa.cz?

Doména Kasa.cz zůstává v držení společnosti HP TRONIC Zlín, která zvažuje možnosti jejího budoucího využití. Značka Kasa.cz, s dlouholetou historií a širokou základnou zákazníků, přitahuje pozornost nejen zákazníků, ale i obchodních partnerů ohledně svého dalšího osudu.

Náhled na zprávu o ukončení e-shopu Kasa Kasa.cz

Stejný osud měl i EURONICS, ePROTON a Hej.sk

Kasa.cz není prvním projektem, který ukončil pod záštitou mateřské společnosti HP TRONIC Zlín svou činnost. V roce 1999 začala společnost HP Tronic provozovat maloobchodní prodejny pod novou značkou EURONICS, ovšem v roce 2023 společnost HP Tronic oznámila, že její prodejny EURONICS ukončují svou činnost a přecházejí pod společnost Datart.

V roce 2002 společnost HP Tronic spustila internetový maloobchod ePROTON.cz, který však později rovněž ukončila a přesměrovala jej na stránky Datartu. Dalším významným krokem v rozvoji společnosti byla akvizice e-shopů KASA.cz a Hej.sk v roce 2010. Avšak stejně jako u předchozích projektů, i tyto dva e-shopy nakonec ukončily svůj provoz.

Z těchto kroků je zřejmé, že společnost HP TRONIC Zlín prošla řadou strategických změn, které reflektují adaptaci na dynamický trh a potřeby jejích zákazníků.

Zdroj: Datart, Kasa.cz, Hej.sk