Oblíbený prodejce dm drogerie zavírá na Slovensku prodejny. Co je důvodem?

Prodejna dm Karolis Kavolelis / Shutterstock.com

Obchodní řetězec dm drogerie oznámil uzavření některých svých poboček na Slovensku. Zatímco česká pobočka této společnosti o možných podobných opatřeních neinformovala, není vyloučena optimalizace jejich prodejní sítě, včetně možného přemístění z adres, které již neodpovídají jejich požadavkům.

Přečtěte si také

Jak se liší výživové hodnoty slepičích vajec z velkochovů ve srovnání s těmi z volného výběhu? Rozdíl je ohromující

Které prodejny dm drogerie na Slovensku končí?

Tento týden slovenská média informovala, že jeden z největších a nejoblíbenějších řetězců dm drogerie zavírá hned několik svých poboček na Slovensku. Slováci si tak budou moci udělat poslední nákupy v některých svých oblíbených dm drogeriích jen do několika málo dnů.

Provozovna v Bánské Bystrici definitivně zavře své dveře 11. března, následovaná pobočkou v Ružomberku, která ukončí provoz 14. března. Další dvě pobočky v Bratislavě jsou momentálně dočasně uzavřeny z důvodu rekonstrukce, jak řetězec informoval na svém webu. Na tyto uzavírky upozornil také web regióny.sk, který vyvolal řadu otázek i u českých zákazníků tohoto řetězce. Ti se obávají o osud prodejen v Česku.

Češi o své oblíbené dm drogerie nepřijdou

České vedení dm drogerie naznačuje, že i prodejní síť v České republice může čekat řada změn. „Plánujeme pokračovat v našich strategických projektech a investovat do obnovy našich stávajících obchodů, včetně zvažování optimalizace naší sítě,“ sdělil pro TN.cz mluvčí řetězce Jiří Peroutka. Dodal, že to může zahrnovat i přesídlení některých prodejen do vhodnějších lokalit. Nicméně zdůraznil, že dramatická redukce prodejní sítě není v plánu.

Logo drogerie Teta na fasádě domu BalkansCat / Shutterstock.com

Jak se daří konkurenci dm drogerie v Česku?

Společnost dm drogerie markt, která patří pod rakouskou firmu dm drogerie markt GmbH, začala působit v České republice v roce 1992 a o rok později otevřela svou první prodejnu v Českých Budějovicích. V současnosti má v Česku 255 prodejen a poskytuje práci více než 4 500 lidem.

Jedním z největších konkurentů dm je český řetězec Teta drogerie, který byl založen v roce 1992 skupinou studentů. Teta má v Česku 500 prodejen s názvem Teta a dalších 270 pod názvem Top Drogerie. Stejně jako dm, i Teta se zaměřuje na drogerii a kosmetiku a nabízí výrobky pod vlastními značkami za konkurenceschopné ceny. Dalším významným konkurentem je německý řetězec Rossmann, který slaví 30 let na českém trhu a má zde 177 prodejen s podobným sortimentem jako dm drogerie.

Konkurence na českém drogistickém trhu je tedy silná a rozmanitá, což vyžaduje od všech zúčastněných neustálé inovace a zlepšování služeb, aby si udrželi své zákazníky a získali nové.

Zdroje: dm.sk, tn.nova.cz, regiony.sk, tetadrogerie.cz, rossmann.cz