Nová bezpečná metoda placení Click to Pay: Už žádné opakované vyplňování údajů

Mastercard Click to Pay Mastercard

Mastercard a Visa chtějí zvýšit pocit bezpečí a jistoty držitelů platebních karet při platbách na internetu. Už žádné sdílení čísla karty a bezpečnostního kódu s každým obchodníkem v online světě. Proto vzniklo Click to Pay – virtuální portfolio všech vašich platebních karet. Už žádné zadávání hesel a opakované vyplňování kontaktních údajů. Prozradíme vám, kde s Click to Pay zaplatíte a jaké to má benefity.

Přečtěte si také

Které přírodní spalovače tuků skutečně fungují a jsou nejúčinnější?

Click to Pay umožní platit bezpečně a bez hesel

Click to Pay je zcela nový způsob, jak platit na internetu. Jde vlastně o virtuální platební profil od vaší karetní společnosti, ve kterém mohou být všechny vaše karty uloženy na jednom místě. Díky tomu už nebudete nuceni zadávat číslo karty nebo vyplňovat svou adresu. Stačí jednou kliknout a je hotovo. Takto budete moci zaplatit všude tam, kde uvidíte logo Click to Pay.

Pokud jde o správu hesel, Mastercard pro jejich ochranu využívá pokročilou technologii, založenou na inteligentním zabezpečení. Ta zaručuje, že ke svému profilu budete mít přístup opravdu pouze vy sami. V případě jakýchkoliv neobvyklých aktivit na vašem profilu bude vyžadováno ověření. Díky tomu jsou vaše platební údaje opravdu v bezpečí.

Muž s mobilem v ruce, který nahrává údaje z karty do telefonu rafapress / Shutterstock.com

Už žádné zadávání čísla karty

Představte si, že jste si na e-shopu vybrali nové boty a nyní je chcete zaplatit. Na výběr máte hned několik možností, včetně platby kartou, bankovním příkazem, dobírkou, případně Apple Pay nebo Google Pay. Nyní k těmto možnostem přibude ještě Click to Pay.

Je to úplně jednoduché. Díky Click to Pay zaplatíte svůj nákup na internetu rychle a bezpečně a vaše údaje o platební kartě i s vaší adresou se předvyplní automaticky. To jistě ocení všichni ti, kdo musí kvůli číslu karty rychle lovit v peněžence.

Jak Click to Pay funguje?

Abyste mohli začít platit s Click to Pay, musíte si vytvořit profil Mastercard. To uděláte snadno přímo na stránkách Mastercard. Během nejbližšího procesu platby na internetu poté do svého profilu přidáte jednu nebo více svých platebních karet. Registraci dokončíte snadno prostřednictvím internetbankingu, nebo v mobilní aplikaci vaší banky.

Při přihlášení do svého profilu Click to Pay pak zadáte své uživatelské ID, což může být e-mail nebo telefonní číslo. Následně obdržíte jednorázový kód, který zadáte do aplikace, a poté už můžete platit na pár kliknutí. Pokud navíc zvolíte možnost „Zapamatovat si mě“, vaše zařízení vás rozezná při všech dalších platbách bez nutnosti dalšího ověření.

Žena s dítětem, které drží v ruce platební kartu Yuganov Konstantin / Shutterstock.com

Click to Pay má i Visa a American Express

Stejnou službu nabízí svým zákazníkům i společnost Visa. Držitelé Visa karet si vytvoří profil zde a poté mohou platit jedním kliknutím. Na stránkách Visa najdete také seznam e-shopů, u nichž lze službu Click to Pay už nyní využít.

Zdroje: moneta.cz, mastercard.cz, youtube.com, visa.cz