Pořiďte si domů infrasaunu. Zahřeje, zrelaxuje a prospěje celkovému zdraví

Žena v ručníku sedí v sauně Mr. Tempter / Shutterstock.com

Zažene stres, nakopne imunitu či metabolismus a uvolní dýchací cesty i svaly. Proč si neužít domácí wellness, kdykoli máte chuť? Ještě více relaxace z pohodlí domova a bez nutnosti platit vstupné. Příjemné prohřátí organismu a blahodárné fyzické i psychické účinky vám dopřeje během krátké chvíle pobyt v infrasauně – a ta se vejde i do malého bytu.

Přečtěte si také

Hygienici hlásí v Česku další nebezpečnou kosmetiku. Doma ji můžete mít i vy!

Přínosy infrasauny pro zdraví

Infrasauna je moderní forma saunování, která nabízí řadu výhod pro zdraví. Díky použití infračerveného záření dokáže proniknout hlouběji do tkání než tradiční sauny, což může vést k efektivnější relaxaci s nižší teplotou.

Svalové i psychické uvolnění, vyhlazená pleť, konec celulitidy, odstranění škodlivých látek z těla, zmírnění bolestí, hubnutí a podpora kardiovaskulárního systému. Saunování má prokazatelné pozitivní účinky na lidské tělo – a právě v zimě jde o oblíbenou možnost, jak si užít relaxaci i udělat něco pro sebe.

Žena se na sebe usmívá v zrcadle Prostock-studio / Shutterstock.com

Snadná montáž i ovládání

Moderní infrasauny jsou cenově dostupné, jejich instalace je jednoduchá. Použít se navíc dají v interiéru i exteriéru. K dostání je hned několik druhů, v závislosti na typu topidel. Vybírat tak lze nejen z různých rozměrů podle počtu osob a potřeb prostoru, ale také podle druhu vytápění kabiny.

Nejlevnější je infrakabina s keramickými topidly, která však spotřebuje nejvíce energie. Další možností, za kterou si ovšem připlatíte, je sauna s karbonovým ohřívačem. Její výhodou je téměř okamžité vyhřátí – a saunování může začít. Hojně se používá také sauna se světelnými topidly, které vyzařují červené světlo – toto záření má rovněž vliv na zdraví člověka, proto je dobře známé ze zdravotnictví.

A co potřebujete, abyste mohli začít se saunováním? Pouze pomocné ruce při instalaci a elektrickou zásuvku!

Jak si zpříjemnit saunování?

Není sauna jako sauna – na výběr je mnoho provedení a nechybí ani možnost vybrat si zajímavou výbavu kabiny. Nabízí se tak například zaposlouchat se do hudby díky mp3 přehrávači nebo si pohrát s tónem osvětlení, a vykouzlit tak tu pravou atmosféru.

Některé kabiny navíc mají zabudovaný ionizátor, podlahové topení nebo aroma set pro příjemné aromaterapeutické provonění. A jaká je vaše vysněná sauna?

Domácí sauna v luxusní koupelně Slavun / Shutterstock.com

Jak se správně saunovat?

Pravidelné saunování vám nezaručí jen pevné zdraví a krásnou pokožku celého těla, ale také psychickou pohodu. S domácí infrasaunou navíc odpadá nutnost za wellness zážitky dojíždět – vyhřát se můžete, kdykoli je vám to příjemné.

Teplota v infrasauně dosahuje 40 až 60 stupňů Celsia, ve kterých byste měli trávit cykly od 25 do 45 minut. Pak může následovat ochlazení těla a další saunování. A výsledky? Třeba čistá hlava a žádný stres – napořád!

Zdroje: healthline.com, webmd.com, marimex.cz, kupi.cz