Aukro mění logo a rozděluje se na dva světy: Sběratelskou a bazarovou část

Dva muži v kostkovaných košilích se dívají do mobilu Wpadington / Shutterstock.com / Aukro

Online tržiště s tradicí dlouhou 20 let a komunitou přesahující 4 miliony uživatelů podstupuje strategickou transformaci. Platforma Aukro se tak po pečlivém zkoumání preferencí svých uživatelů rozděluje na dvě specializované sekce: Aukro Sběratelství / Umění a Aukro Bazar. Tento krok má za cíl zpřehlednit a zpřístupnit nabídku pro všechny uživatele. Součástí proměny jsou také nové logo a kompletní redesign webu. Navzdory těmto změnám si Aukro zachovává svou jedinečnost díky specializaci na aukce, čímž se nadále odlišuje od konkurence a upevňuje svou pozici na trhu.

Přečtěte si také

Růžová daň aneb Proč ženy někdy musí platit více?

Aukro prochází transformací

Oblíbené české internetové tržiště s 20letou historií se vydává na cestu velkých změn. Během svého působení na trhu zaznamenala platforma přes 100 milionů transakcí a celkové tržby přesáhly 55 miliard korun. Nyní Aukro, které se může pochlubit více než 4 miliony registrovaných uživatelů a nedávným rozšířením na Slovensko, prochází významnou transformací.

Po pečlivé analýze preferencí svých uživatelů, kteří se převážně orientují na bazarový prodej a svět sběratelství a umění, se Aukro rozhodlo pro strategický krok rozdělení svého portfolia na dvě hlavní oblasti – Aukro Sběratelství / Umění a Aukro Bazar. Tímto rozdělením platforma nabízí jasnější a přístupnější rozhraní pro své uživatele, což usnadňuje navigaci mezi širokou nabídkou dostupných produktů a služeb.

Osoba si vybírá hrníčky na garážovém výprodeji New Africa / Shutterstock.com

Nové logo

Kromě strukturálních změn se Aukro věnuje i vizuálním úpravám. Nové logo a redesign webových stránek symbolizují snahu o moderní, přehledné a intuitivní prostředí pro uživatele. Nové logo, kdy je v modrém kruhu bílým písmem zobrazen název Aukro, nápadně připomíná oblíbený krém Nivea, jak vtipně komentují lidé na sociálních sítích.

Konkurence je veliká

Českých online tržišť je hned několik, dominují však platformy jako Sbazar, Bazoš nebo Vinted. Aukro se od zmíněných odlišuje svým unikátním rozdělením na specifické segmenty a možností aukcí. S více než 80 % zboží prodaného formou aukce přináší Aukro vzrušení a dynamiku do online nakupování. Spoluprací s odborníky v oblastech jako numismatika nebo militárie Aukro zajišťuje autenticitu a kvalitu nabízených předmětů, čímž reaguje na rostoucí poptávku po specializovaném a cíleném nakupování a zároveň posiluje svou pozici na trhu.

Rozhodnutí, kterou platformu použít, závisí na tom, co potřebujete prodat nebo koupit a jaké funkce platformy preferujete. Pro módu a oblečení je ideální Vinted, pro širší spektrum zboží se hodí Sbazar nebo Bazoš, zatímco pro aukce a sběratelské předměty je vhodné Aukro. Každá z těchto platforem má své unikátní výhody, které je mohou činit atraktivnějšími pro různé typy uživatelů.

1. Sbazar

  • Specializace: Nabízí širokou paletu kategorií - od módy přes nábytek až po automobily.
  • Přednosti: Rozmanitost kategorií a typů zboží, bezprostřední komunikace kupujícího s prodávajícím, žádné poplatky za inzerování.
  • Funkcionalita: Snadné vkládání inzerátů, vyhledávání zboží podle lokality.

2. Bazoš

  • Specializace: Podobně jako Sbazar, Bazoš představuje široké spektrum kategorií od módy po automobily a realitní nabídky.
  • Přednosti: Intuitivní ovládání, velký počet aktivních nabídek, možnost bezplatného inzerování.
  • Funkcionalita: Filtrace zboží dle kategorie nebo místa, jednoduchý proces vložení inzerátu.

Na stole leží různé předměty od brýlí až po dekorace, vedle visí oblečení New Africa / Shutterstock.com

3. Aukro

  • Specializace: Specializuje se na aukce a prodej rozličného druhu zboží, včetně sběratelských předmětů, elektroniky či oblečení.
  • Přednosti: Možnost prodeje prostřednictvím aukce nebo za předem stanovenou cenu, široká nabídka unikátních nebo sběratelských předmětů.
  • Funkcionalita: Aukční systém, ochrana kupujícího, hodnocení prodejců pro lepší orientaci při výběru.

4. Vinted

  • Specializace: Hlavně móda a oblečení, nicméně nabízí i další kategorie, jako jsou domácí potřeby nebo věci pro domácí mazlíčky.
  • Přednosti: Rozsáhlá komunita uživatelů usnadňující rychlý prodej, systém ochrany pro kupující a plynulá komunikace mezi oběma stranami.
  • Funkcionalita: Umožňuje jak nákup, tak prodej, ochranu kupujících a výměnu oděvů mezi uživateli.

Zdroje: Aukro, Sbazar, Bazoš, Vinted