Pudr dodá vašim vlasům objem. A nejen to, poradí si i s prvními šedinami

Žena používá pudr na vlasy Mila Supinskaya Glashchenko / Shutterstock.com

Pudry na vlasy představují nedoceněný poklad ve světě stylingových produktů, o kterém možná dosud nevíte. Tyto malé zázraky dokážou během chvíle proměnit vaše vlasy – dodají jim objem, texturu, a dokonce mohou zamaskovat první známky šedin. Zjistěte, jak vybrat ideální pudr pro váš typ vlasů, jak jej efektivně používat a udržovat, ať už hledáte řešení pro speciální příležitosti, či pro každodenní úpravu vlasů.

Přečtěte si také

Jak se doopravdy Češi stravují? Ke snídani si dá každý stý Čech pivo!

Co přesně je pudr na vlasy a jaké má účinky?

Pudr na vlasy je lehký produkt, často ve formě prášku, který se aplikuje buď přímo na pokožku hlavy, nebo mezi vlasy, aby jim dodal objem, texturu nebo matný efekt. Jeho kouzlo tkví v schopnosti absorbovat nadbytečný maz a vlhkost, což vlasům propůjčuje svěží vzhled bez nutnosti mokrého umytí.

Mnohé pudry také obsahují složky posilující vlasy a dodávající jim strukturu, což je ideální pro tenké či jemné vlasy potřebující zvýšit objem.

Žena si aplikuje pudr na vlasy triocean / Shutterstock.com

Typy pudrů na vlasy

Na trhu se nachází rozmanitá škála pudrů na vlasy, včetně speciálních variant pro jednotlivé barvy vlasů. Lidé s blond vlasy si oblíbí lehčí pudry, které nezanechávají tmavé stopy, zatímco ti s hnědou kšticí si pochvalují pudry tmavší, které se snadno sloučí s jejich přirozenou barvou.

Nabízí se i barevné pudry, umožňující dočasně změnit odstín vlasů nebo zakrýt šediny – ideální pro experimentování s barvou či rychlé úpravy mezi návštěvami kadeřníka.

Barevné pudry pro maskování šedin

Barevné pudry na vlasy jsou vynikajícím řešením pro ty, kteří chtějí rychle a účinně skrýt šediny. Jsou snadno aplikovatelné a poslouží jako dočasná náhrada trvalého barvení.

Správná aplikace pudru na vlasy

Pro nejlepší výsledky aplikujte pudr na kořínky nebo oblasti, kde si přejete zvýšit objem. Začněte s malým množstvím a přidávejte dle potřeby. Pro rovnoměrné rozložení a přirozenější vzhled použijte prsty nebo kartáč. Pudr aplikujte vždy na suché vlasy, abyste dosáhli maximálního efektu.

Odstranění pudru z vlasů

Pudr na vlasy lze obvykle snadno vymýt pomocí běžného šamponu. Pro kompletní odstranění produktu může být nutné vlasy umýt dvakrát, zejména pokud bylo použito vyšší množství pudru.

Muž aplikuje jinému muži pudr na vlasy bodnar.photo / Shutterstock.com

Cena a dostupnost pudrů na vlasy

Ceny pudrů na vlasy se liší v závislosti na značce a kvalitě. Můžete je zakoupit v drogeriích, specializovaných kosmetických obchodech nebo online. Ceny se obvykle pohybují od několika stovek do několika tisíc korun.

Profesionální pudry vs. ty z drogerie

Hlavní rozdíl mezi profesionálními pudry na vlasy a těmi z drogerie spočívá v kvalitě a koncentraci účinných složek. Profesionální produkty často nabízejí lepší kontrolu nad stylingem a delší trvanlivost, zatímco varianty z drogerií jsou cenově dostupnější a vhodné pro každodenní použití.

Zdroj: kupi.cz