V Jižní Koreji se prodává zmrzlinový kornout značky Kozel. Jak chutná?

Dva Asiaté jedí zmrzlinu z kornoutku pics five / Shutterstock.com

Zmrzlina s logem piva Kozel? A navíc v Jižní Koreji? Netradiční úkaz překvapil na sociální síti TikTok, kde jej zveřejnila Češka žijící v této asijské zemi. Kromě zmrzlinového kornoutu najdou zákazníci v korejských obchodech také sušené maso a další sladkosti – všechny pod značkou Velkopopovický Kozel. Dorazí produkty i do Česka?

Přečtěte si také

Hygienici hlásí v Česku další nebezpečnou kosmetiku. Doma ji můžete mít i vy!

Zmrzlina značky Kozel ovládla TikTok

Češka žijící v Jižní Koreji se v posledních dnech postarala o rozruch na sociálních sítích. A to díky zveřejněnému videu na síti TikTok, kde v místním obchodě kupuje zmrzlinový kornout a také balíček sladkostí. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby na obalu všech produktů nebyl nápis Kozel a jeho známé logo.

Pod příspěvkem se ihned rozhořela debata, jestli zmrzlina opravdu chutná po pivu a co vlastně dělá Velkopopovický Kozel zrovna v Jižní Koreji. Kornout má ovšem příchuť skořice a karamelu a je zcela bez alkoholu, stejně jako další produkty v této řadě. Kromě zmrzliny si mohou lidé v Jižní Koreji pochutnat na sušeném masu nebo například sladkých křupkách.

Jihokorejci si Kozla oblíbili

Pivo značky Velkopopovický Kozel je konkrétně v Jižní Koreji velmi populární. Potvrzuje to i mluvčí Plzeňského Prazdroje Zdeněk Kovář.

„V Jižní Koreji se Kozel těší velké oblibě, zvláště pak Kozel černý, který místní často pijí se skořicí. Ta se stala inspirací i pro výrobky, které je nyní možné pořídit v rámci promo akce v jednom z korejských obchodních řetězců. Jedná se o zmrzlinu, snack, sušené maso a dezert. Výrobky jsou inspirované značkou Kozel, ale není v nich pivo,“ řekl Zdeněk Kovář pro magazín Kupi.cz.

Dorazí podobné pochutiny i do Česka?

Pod příspěvkem na sociální síti Tik Tok odstartovala diskuze, zda se například zmrzlinový kornout dá sehnat i v jiné zemi nebo na zahraničním e-shopu. Pro všechny odvážlivce máme bohužel špatnou zprávu. „Jedná se o jednorázovou aktivitu pouze v Koreji. Nemáme v plánu ji opakovat, stejně tak neplánujeme tyto výrobky uvádět na jiných trzích včetně Česka,“ dodal mluvčí Plzeňského Prazdroje.

Pivovar ve Velkých Popovicích, kde se vyrábí Kozel, vlastní aktuálně společnost Asahi Breweries sídlící v Japonsku. Právě tato mateřská skupina v roce 2017 koupila Plzeňský Prazdroj, pod který kromě Kozla spadají i značky Gambrinus, Radegast, Pilsner Urquell a další. I odtud pramení známost původně českých pivovarů v Asii.

Cuketa v pivním těstíčku
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Cuketa v pivním těstíčku

Recept na cuketové plátky v pivním těstíčku si rozhodně zamilujete. Jejich příprava je naprosto jednoduchá a podávat je můžete jen tak samotné k pivu jako pohoštění pro návštěvu nebo s vařenými bramborami.

Cuketa v pivním těstíčku

Sladké a slané pochoutky, které lákají na pivní značku, nejsou žádnou novinkou. Legendární pivovar Guinness má v nabídce například čokolády, chipsy nebo karamelky. Oproti Velkopopovickému Kozlovi ale většina produktů irské společnosti opravdu chutná po pivu.

Zdroje: kupi.cz, tiktok.com