Videorecept: Křupavé donuty z hořké čokolády

Lahodná křupavá pochoutka, kterou zvládne každý. Tyto koblihy jsou ideální, když máte chuť na něco sladkého, ale nechcete péct nebo dělat nic moc složitého.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Umělecké dílo na plechu: Rozkvetlá italská focaccia je pastva pro oči i chuťové pohárky

Recept na mini donuty

Tento recept je na sociálních sítích velmi populární. Důvodem je patrně to, že je tak snadný a vyžaduje pouze 3 ingredience. Výsledek, který je lepší než rozpečené donuty ze supermarketu, však nejen chutná dokonale, ale také krásně vypadá. Nemusíte nutně používat jako my v receptu silikonovou formu na mini donuty, ale můžete použít jakékoli jiné silikonové formy, které máte po ruce, nebo dokonce použít dortovou formu a nakrájet je na tyčinky / čtverce.

Kromě čokolády a arašídového másla je sladkým tajemství použití quinoy. Tato malá zrnka dodávají této pochoutce nejen jedinečnou chuť, ale také vylepšují nutriční hodnotu. Quinoa je totiž známá svým vysokým obsahem bílkovin, vlákniny a minerálů. Kombinace těchto živin s čokoládou vytváří nejen neodolatelnou chuť, ale také zdravější alternativu k tradičnímu receptu.

Pokud nemáte pufovanou quinou k dispozici, nemusíte ztrácet naději. Snadno ji můžete nahradit pufovanou rýží nebo burizony. Tato alternativa zajistí stejný křupavý efekt a jedinečnou strukturu.

Ingredience

  • 200 g hořké čokolády
  • 25 g quinoy pufované
  • 4 lžíce arašídového másla

Tip: Ideální na tento recept je Figaro hořká čokoláda, která obsahuje nejméně 43 % kakaové sušiny, pro ještě lepší chuť doporučujeme Figaro extra hořkou 65% čokoládu.

Křupavé donuty z hořké čokolády Kupi.cz

Postup

  1. Připravte si vodní lázeň a čokoládu nalámejte do žáruvzdorné mísy.
  2. Do roztopené čokolády vmíchejte oříškové máslo (dá se použít i tahini).
  3. Nakonec přidejte do čokoládové směsi pufovanou quinou (dá se nahradit burizony nebo pufovanou rýží).
  4. Směs nalijte do formiček na mini donuty a dejte do lednice pořádně vytuhnout.

Zdroj: kupi.cz