Čím potěšit cyklistu na Vánoce? Tipy na dárky

Rodina hrající hru Peletone Peletonegame.com

Vánoční dárky se nejlépe vybírají lidem, kteří mají oblíbený koníček. V tomto článku se zaměříme na cyklisty a lidi s vášní pro cyklistiku celkově. Vyberte pro ně dárky, se kterými nešlápnete vedle.

Přečtěte si také

Rossmann spojuje věrnostní kampaň s jógou. Jiné řetězce lákají na vysavače i plyšové hračky

Fyzioterapie pro cyklisty: sportem ku zdraví

Přestože je cyklistika jako každý jiný pohyb zdravá, umí také potrápit. Ztuhlá šíje, bolest v kolenou a naklepané hýždě jsou jen příklady problémů, se kterými se cyklisté setkávají. Za nepohodlí často může špatně zvolené vybavení. Pokud chcete pomoct, obdarujte cyklistu třeba ergonomickým sedákem či batohem na kolo.

Pokud cyklista tráví v sedle několik hodin týdně, pocítí každý nesprávný pohybový vzorec. Napravit špatné zvyky, nastavit správně kolo a zrelaxovat přetížené partie mu pomůže fyzioterapie zaměřená speciálně pro cyklisty. Pořiďte k Vánocům dárkový poukaz na některou z nich.

Hra pro celou rodinu či partu přátel

Pokud je vaše drahá polovička vášnivý cyklista, nejspíš ho nějakým novým dresem neohromíte. Kupte mu raději zábavnou deskovou hru Pélotone, která je plná humoru, napětí a zvratů. Zapojit do závodního dobrodružství napříč Francií se může až 12 hráčů. Hra je v českém jazyce a zachycuje počátky světových cyklistických závodů.

Obsahuje příběhy a rozhovory s každým závodníkem, které si můžete přečíst v přiložené knížce nebo si je poslechnete jako předehru u dobrého vína, než se pustíte do plnění úkolů a sbírání vrchařských či sprinterských prémií. Cílem hry je protnout pásku v Paříži jako první (pelotonegame.com, 1 299 Kč).

Hra pro cyklisty Pélotone Pelotonegame.com

Na kolo v kteroukoli dobu, i kdyby se venku čerti ženili

Cyklotrenažér bude bavit všechny nadšence kol, kteří se svého oblíbeného sportu nechtějí vzdát ani v zimě. Tenažér Elite SUITO-T vám dovolí trénovat na všech kolech o průměru obručí 26", 27,5", 28", 29" a 700C v kteroukoli dobu. Díky aplikaci Bikevo, Kinomap, Rouvy, Sufferfest, TrainerRoad a Zwift pro chytré mobilní telefony, se kterou se dá trenažér propojit, si jízdu užijete s interaktivním promítáním trasy na maximum. K dispozici jsou navíc i funkce jako trenér, simulace trasy podle mapy či virtuální závod. Cena se pohybuje kolem 15 000 Kč.

Muž a žena na cyklotrenažéru ELITE

Zájezd na kole: nejhezčí pohled na svět je ze sedla

Kochat se krajinou, sportovat, poznávat nová místa, to by byl hezký vánoční dárek! Jak to ale udělat, aby se nezměnil v danajský dar a obdarovaný místo radosti nepropadl obavám, kde bude spát, co bude jíst a jak uveze veškeré vybavení? Řešením je zájezd s cestovní kanceláří. Nabídka těch specializovaných je hodně široká, co se týče destinace i náročnosti, na své si tak přijdou skuteční mazáci i rodiny s dětmi.

Na zájezd mu nabalte dostatek energie

Dětský vozík za kolo: dárek pro celou rodinu

Pokud vášnivý cyklista, kterému chcete pořídit dárek, má děti, nebo dokonce vnoučata, umožněte mu, aby je bral na výlety na kolo s sebou. Vozík za kolo je bezpečnou variantou cestování pro děti téměř od narození do cca 4 let. Nezapomeňte však na dětskou helmu!

Časopis nebo kniha: nejen sportem živ je člověk

Občas si i cyklista potřebuje odpočinout a společníka mu dělá dobrá kniha nebo časopis. Jak jinak než o cyklistice. V žádné knihovničce nemůže chybět kniha Michala Třetiny Jak jsem jezdil do nebe“, která kromě historek o ježdění na kole v dobách před mapami v mobilu detailně popisuje 36 horských tras po Evropě.

Pravidelnou dávku inspirace, tras a recenzí můžete darovat prostřednictvím předplatného časopisu Cykloturistika. A k dobrému čtivu přidejte i dobrý nápoj, třeba z cyklistické lahve.

Karikatura na kole: takovou nikdo další nemá

Jestli sháníte menší, ale přitom zábavný dárek, objednejte svému cyklistovi karikaturu. Většina umělců zvládne dnes vytvořit zajímavou, originální podobiznu i čistě na základě fotky – a tak se váš obdarovaný může na Vánoce kochat, jak například ve žlutém dresu vítězí v Tour de France.