Jak dostat děti ven i na podzim? Udělejte ze zahrady hřiště, ze kterého se jim nebude chtít jít domů

Dvě holčičky si hrají s napadaným listím Canva

Také si jako rodiče kladete otázku, jak zabavit své děti? Čertíci s nimi jen hrají, celý den neposedí, jsou jako všetečky. Zkuste jim dopřát dostatek pohybu na čerstvém vzduchu. Děti jsou totiž hravé a určitě uvítají, když jim u domu vybudujete jejich vlastní hřiště.

Přečtěte si také

Oblíbený zákusek našich babiček: Řezy muzikál vás dostanou božskou chutí

Hřiště podle věku dětí

Dnes už nemusíte za zábavnými prolézačkami vyrážet na veřejná hřiště. Zvláště pokud bydlíte na vesnici, je takřka nemožné denně jezdit s dětmi za městskou zábavou. Stačí se podívat, jaká je nabídka v obchodní síti kamenných prodejen nebo v internetových obchodech. Možná budete mile překvapeni, co všechno svým dětem můžete pořídit – pískoviště, houpačky, skluzavky, domečky, dokonce i trampolínky.

Při výběru se obvykle můžete řídit věkem dětí. Pro nejmenší je vhodné hlavně pískoviště, na němž se dosyta vydovádí stavěním báboviček. Starším dětem se jistě zavděčíte hlavně lezeckou stěnou.

Dětské hřiště na zahradě s napadaným listím Canva

Vyrobte si sami

Patříte-li mezi šikovné domácí kutily, nebude pro vás problém vlastní pískoviště pro děti postavit. Stačí navštívit některý z hobby marketů a nakoupit vhodný materiál – dřevěné hranoly či desky. Nemáte-li doma cirkulárku, určitě vám je na požádání v obchodě nařežou na požadovanou délku. Pro pískoviště vyberte vhodné stanoviště ve stínu, protože děti jej budou chtít určitě využívat i během léta. Zapomenout byste neměli ani na krycí plachtu, která zabrání například návštěvám sousedovy kočky.

Pokud se vám do výroby pískoviště nechce, můžete jej koupit. Skvělou variantou je i přenosný plastový stůl s pískem, který můžete dát pod pergolu nebo na balkon. Dětem můžete také namísto písku nalít do nádoby vodu – má tedy všestranné použití. V nabídce hračkářství či v hobby marketech najdete též pískoviště z plastu ve tvaru mušle, které můžete v létě použít i jako malý bazén.

Dítě skáče na trampolíně Canva

Zábavná trampolína

V současné době jsou mezi dětmi velmi oblíbené trampolíny. Zaberou sice na zahradě více místa, ale za tu dětskou radost stojí. V nabídce obchodů najdete trampolíny nadzemní i zapuštěné či s ochrannou sítí pro větší bezpečnost. Pokud však přeci jen bojujete s místem, dají se sehnat i malé trampolínky do interiéru.

Houpačka z pneumatik

Zůstaly vám doma staré pneumatiky? Než je vyhodíte do sběru, zkuste z nich pro děti vyrobit šikovnou houpačku. K její výrobě budete potřebovat pevné lano, pneumatiku a strom nebo trám, kam ji pověsíte. Odměnou vám budou rozzářené oči vašich dětí a dobrý pocit z vykonané práce.

Holčičky houpající se na houpačce z pneumatiky Canva

Domeček se skluzavkou

Pokud jste zručnější, můžete dětem vyrobit i domeček. Budete potřebovat pár dřevěných hranolů a prken a kotvy do země – to vše seženete v hobby marketech za podzimní akční ceny. Skluzavka k domečku se dá pořídit v různých délkách a seženete ji např. v e-shopech za výhodné posezonní ceny,

Ani samostatná plastová skluzavka pro nejmenší vám na zahradě nezabere příliš místa. Dětem udělá radost a na zimu se dá přesunout do pokojíčku, případně složit a uschovat do sklepa. Pokud si vyberete model s vývodem pro zahradní hadici, můžete jej použít v létě jako atrakci k zapuštěnému bazénu.

Najděte skluzavku, která se vejde i do pokoje

Hotové sestavy dětských hřišť

Jestliže se vám nedostává času na výrobu dětských atrakcí, porozhlédněte se po nabídkách v okolních prodejnách. Obchody totiž sortiment svého zboží přizpůsobují zákazníkům, takže dnes už koupíte i hotové sestavy hřišť pro děti v atraktivním vzhledu. Můžete vybírat dle svých financí a potřeby.