Mráz neznamená konec sportování! Co můžete dělat během chladných dní?

Žena v legínách běhá ve sněhu Canva

Patříte do skupiny lidí, které špatné počasí od sportu odpuzuje? Nezoufejte! Máme pro vás několik tipů, jak si můžete užít pohyb i za špatného počasí, případně jakým sportům se můžete věnovat i přes nepřízeň teploty. Co si vyberete vy?

Přečtěte si také

Oblíbený módní řetězec Esprit neuspěl na švýcarském trhu. Míří do insolvence

Jaké máte možnosti?

Existuje hned několik variant, z nichž máte na výběr. Zacvičte si doma. Máte-li dostatek místa, budete potřebovat jen minimum pomůcek a zasportujete si bez nutnosti někam chodit. Venku lze celoročně provozovat například běh, případně rychlá chůze. Další variantou je fitness centrum, kde poznáte nové lidi a budete motivováni výkony svých kolegů. Záleží tedy jen na tom, která možnost vám nejvíce vyhovuje.

Proč si zvolit běhání?

Běh je pro lidské tělo přirozeným pohybem. Nejen, že si pročistíte hlavu a nasajete čerstvý vzduch, ale také se protáhnete. Při správně zvolené technice zlepšíte svou fyzickou kondici, nebo dokonce zhubnete.

Muž a žena běží v zimním městě Canva

Běžte na to správně

Abyste mohli účinně sportovat, potřebujete správné vybavení. Cílem není koupit to nejdražší. Hlavním měřítkem je vhodnost pomůcek. Můžete běhat v teniskách a vdechovat přitom ledový vzduch. Ale v kvalitní běžecké obuvi a se šátkem přes ústa se vám určitě poběží lépe.

Tip: Značka Tchibo nabízí celou škálu doplňků, které vám běhání usnadní. Například běžecké rukavice Tchibo, které ochrání vaše prsty. Nezapomeňte ani na multifunkční šátek Tchibo, jenž zahřeje krk a umožní komfortnější dýchání.

Raději pohyb doma? Není problém!

Cvičení doma má řadu výhod. Nemusíte se nikam hnát a všechno máte po ruce. Zároveň si ušetříte cestu mrazem do fitness centra, peníze za vstupné a fůru času. Anebo třeba nesnášíte běh. Ať jste se našli v kterékoli kategorii, jistě oceníte pomůcky, které vám cvičení usnadní.

Pořiďte si šikovné pomůcky

Posilování s vlastní vahou je ideální pro začátečníky, kteří se teprve snaží vybudovat prvotní svalovou hmotu nebo chtějí zvýšit svou kondici. Později to však již může být nuda. Je proto vhodné pořídit si např. gumu na cvičení, činky, případně overball.

Alternativou je rotoped. Zabere sice víc místa, ale nabízí efektivní způsob pohybu. Nastavte požadovanou zátěž a pusťte se do práce! Během tréninku navíc v pohodlí domova zhlédnete oblíbený film či seriál a zároveň uděláte něco pro své tělo.

Žena cvičí s malými činkami Canva

Hurá do fitness centra

I ve fitness centru jistě oceníte kvalitní pomocníky. Kromě vhodně zvolené výživy a pohodlného oblečení jimi mohou být chytré náramky či hodinky. Změří váš tep, spálené kalorie, vzdálenost, kterou jste ušli, případně míru stresu. Náramek nebo hodinky hravě propojíte se svým mobilním telefonem, takže navíc snadno poznáte, že vám právě někdo volá. Pracujete na efektivním zhubnutí? Náramek počítající spálené kalorie vám přijde vhod!

Tip: Pokud jste náročnější uživatel, zaměřte se spíše na chytré hodinky. Například Garmin vívoActive 4 jsou skvělým pomocníkem pro sport i běžný život. Levnější variantou pak může být chytrý náramek Xiaomi Mi Band 6, který můžete zakoupit už od 800 Kč.