Chytré elektrické přístroje z obchodů, které hlídají naše zdraví. Proč si pořídit oxymetr nebo měřič kvality vzduchu?

Těhotná žena se u notebooku dívá na své chytré hodinky Canva

Zdraví je to nejdůležitější, co máme, a tak bychom péči o něj rozhodně neměli podceňovat. Ne vždy však dokážeme poznat, že něco není zcela v pořádku. Naštěstí existuje řada chytrých přístrojů, které naše zdraví hlídají za nás.

Přečtěte si také

Vynikají oběd do hodiny: Domácí špecle se slaninou a žampiony si zamilujete

Multifunkční teploměry

Kvalitní teploměr nesmí chybět v žádné domácnosti. V době koronavirové pandemie stoupl zájem o multifunkční bezdotykové teploměry, které změří teplotu do pár vteřin. Naměřené hodnoty navíc dokážou promítnout v aplikaci v chytrém telefonu, a vy tak můžete mít přehled o zdraví svém i své rodiny.

Sáhnout můžete například po:

  • SANITAS SFT 65 multifunkční teploměr 6v1 seženete na e-shopu lékárny Pilulka za 779 Kč.
  • SILVERCREST® Multifunkční teploměr SFT 81 koupíte na e-shopu Lidlu za 599 Kč.

Měřiče kvality vzduchu

Kvalita venkovního ovzduší je velmi častým tématem. Většina z nás však stráví více času uvnitř než venku – jenže kvalita vzduchu v interiéru může být až pětkrát škodlivější než ta venkovní, natož pak je-li místnost nevětraná. Není tedy vůbec na škodu mít přehled o vzduchu, který dýcháme.

K tomu nám poslouží například chytrý měřič kvality vzduchu GARNI 210T OneCare bílý, který sleduje množství pevných částic (polétavého prachu), teplotu a také relativní vlhkost vzduchu. Hodnoty vám ukáže buďto na displeji nebo v mobilní aplikaci a je dostupný v prodejnách Datart za 2 489 Kč.

Muž se dívá na displej smartphonu zatímco používá oxymetr Canva

Oxymetry

Astmatici, lidé s problémy s dýcháním, ale i sportovci ocení chytré oxymetry, které neinvazivně na prstu měří nasycení krve kyslíkem a tepovou frekvenci. Chytrý oxymetr můžete mít navíc propojený se svým telefonem, ve kterém lze v aplikaci sledovat statistiky měření.

  • Pulzní oxymetr Rohnson A310 White bílý pořídíte v prodejnách Datart již za 799 Kč.
  • V prodejnách OKAY koupíte Pulzní oxymetr Beurer PO 60 BT za 1 749 Kč.
  • iHealth AIR PO3 chytrý pulzní oxymetr mají na e-shopu Pilulka za 2 339 Kč.
Levného parťáka koupíte i v supermarketu

Nepřetržitá kontrola díky chytrým hodinkám

Chytré hodinky slouží mimo jiné také ke sledování řady parametrů našeho zdraví. Neustále měří srdeční tep, budete díky nim vědět počet nachozených kroků během dne a mít tak přehled o své aktivitě. Některé modely umí také monitorovat spánek, který je pro naše zdraví naprosto zásadní. Dovedou i sledovat hladinu stresu či množství kyslíku v krvi.

Všechny tyto parametry vám budou měřit například chytré hodinky HUAWEI WATCH GT2 PRO, které v Electro World pořídíte za 5 390 Kč. Nebo zvolte Samsung Galaxy Watch4 Classic 46mm dostupné na czc.cz za 9 990 Kč.

Diabetička si měří cukr glukometrem Canva

Glukometry

Glukometry jsou nepostradatelnými pomocníky pro všechny, kteří potřebují mít detailní přehled o stavu glukózy v krvi. Chytrý glukometr bude vaše hodnoty zaznamenávat v mobilní aplikaci a vy tak budete mít dlouhodobý přehled o svém zdraví. Má navíc velkou paměť a velmi rychlé vyhodnocení výsledků.

Na Alze najdete iHealth GLUCO+ BG5S chytrý glukometr za 1 899 Kč. Glukometr SD-GlucoNavii NFC zase koupíte v akci spolu s 50 měřícími proužky za 709 Kč v lékárnách Benu.

Měření glukózy bez píchání do prstu

Novinkou na trhu je neinvazivní technologie FREESTYLE Libre, která umožňuje okamžité měření glukózy pomocí senzoru a čtečky. Malý voděodolný senzor se nosí na horní části zadní strany paže a jeho výdrž je 14 dní. Čtečkou si z něj pak naskenujete senzor pro zobrazení aktuální hladiny koncentrace glukózy a její průběh za posledních 8 hodin. Oba produkty pořídíte třeba na na e-shopu Lekarna.cz přičemž samotný senzor vyjde na 1 576 Kč.