Velký přehled adventních kalendářů 2021 pro dospělé: kosmetické, alkoholové, čajové i stírací

Adventní kalendář pověšený na zdi fotoknips / Shutterstock.com

Ačkoliv se za okny teprve probouzí podzim ve své plné kráse, obchody se začínají plnit vánočním zbožím. Včetně adventních kalendářů pro rok 2021. Ty už dávno nejsou určené jen pro děti a na trhu existuje celá řada těch, které zpříjemní čekání na Vánoce i dospělým. Kosmetické, alkoholové, čajové, sladké i slané, voňavé i zcela originální. Podívali jsme se, jaké adventní kalendáře pro dámy i pány rozhodně stojí za to si letos pořídit i za jaké ceny na vás v obchodech čekají. Který si vyberete vy?

Přečtěte si také

Upozornění na kontaminované fazole z Tesca. Obsahují zvýšené množství nebezpečného herbicidu

Krásnější vánoční období vykouzlí kosmetické kalendáře

Jsou každý rok populárnější a není proto divu, že se jejich nabídka (ve které si vyberou dámy i pánové) každoročně rozšiřuje.

Mezi levnější patří například ty z drogerie dm: Balea pánský a dámský (za 399 Kč) nebo Alverde s přírodní kosmetikou (za 499 Kč). Obdobně nabízí levné kosmetické kalendáře z produktů své privátní značky Isana i drogerie Rossmann, která letos navíc zařadila luxusní zlatý kalendář s hypoalergenní kosmetikou, který koupíte za 1 299 Kč.

Z kosmetických adventních kalendářů, které pořídíte do tisícovky, je oblíbený také Essence s dekorativní kosmetikou (od 615 Kč), Nivea (od 899 Kč) nebo kalendáře parfumerie Douglas, které jsou k dostání v několika variantách (make-up, péče o tělo, pro krásu i pánské) a jejichž cena začíná na 799 Kč.

Prémiové kosmetické kalendáře spojují nádherný design s neodolatelným obsahem

Skutečně luxusní zážitek z otevírání políček zažijete s dražšími kosmetickými kalendáři, které bývají nádherně zpracované a ukrývají v sobě vysoce kvalitní produkty. Jejich cena obvykle začíná na cca 1 200 Kč a v některých případech přesahuje i tři tisíce.

Letos stojí za zmínku například adventní kalendář od značky Yves Rocher, Kneipp, Lancôme, L'Occitane, Revolution, Dr. Hauschka, Lookfantastic, Lush, The Body Shop nebo Rituals, který zaujme nejen svým obsahem, ale i provedením: po rozbalení se přemění ve 3D vánoční vesničku s domečky, které doopravdy svítí (koupíte za 2 390 Kč).

3D adventní kalendář Rituals Rituals

Zahřátí a potěšení smyslů na každý den

Šálek voňavého horkého čaje k zimě prostě patří. V adventních kalendářích na vás každý den bude čekat porcovaný čaj s jinou příchutí, díky které budete moci poznat nejrůznější chutě a vůně tohoto oblíbeného nápoje. Levnější čajové adventní kalendáře v jednodušším provedení nabízí Sonnentor, dm Bio a závěsné Pickwick či Leros. Luxusnější zážitek s otevíráním okýnek potom představuje značka Kushmi či Witthard, která kromě čajového kalendáře nabízí i jeden s horkou čokoládou.

K dostání jsou také kávové adventní kalendáře. Výrobci tento rok nezapomněli ani na majitele kapslových kávovarů a zpříjemnit čekání si tak můžete každý den např. s adventním kalendářem L'OR (od 329 Kč).

Je libo kapku něčeho ostřejšího?

Čím jiným se odměnit po náročném dni plném předvánočního stresu a shonu než skleničkou dobrého piva, vína nebo oblíbeného destilátu? Zvláště, když na vás bude čekat jako překvapení v jednom ze čtyřiadvaceti okýnek.

Cena alkoholových kalendářů se většinou pohybuje kolem 1 500–2 500 Kč. Mrkněte např. na rumový kalendář 24 Days of Rum, Beershop pivní adventní kalendář, Jack Daniel's whisky kalendář nebo Degustační kalendář vizovické slivovice R. Jelínek.

Čajový adventní kalendář Kusmi Tea Kusmi Tea

Čekání zpříjemní zdravé i hříšně dobré lahůdky

Ani u dospělých se nezapomíná na mlsání. Velký kalendář plný zdravých müsli směsí, oříšků a dalších dobrot představila i tento rok firma Mixit (nyní jej přímo na stránkách výrobce koupíte za nižší cenu 1 149 Kč).

Pro milovníky slaného je k dostání kalendář s brambůrky Pringles nebo originální štangle salámu, ze které si každý den až do Štědrého dne ukrojíte kolečko podle vyznačených čísel. Pro nadšené kuchaře a labužníky doporučujeme Sonnentor s 24 balíčky nejrůznějšího koření, kalendář s chilli omáčkami 24 days od Hot Sauce nebo se sladkými džemy od firmy Andresy Confitures.

Zajímavě pojaly svůj kalendář i firmy Čokoládovna Janek, lihovar Žufánek a pražírna kávy Coffeespot, které se spojily a vytvořily obrovskou krabici plnou svých vybraných dobrot (koupíte za 2 590 Kč). Na každou adventní neděli vás bude čekat jeden balíček plný čokolády, kávy a kvalitních českých destilátů.

Kutilské pro pány, voňavé pro dámy a bohaté pro všechny

Pány určitě nadchnou různé kalendáře značky Revell, ve kterých každý den objeví jeden dílek k poskládání modelu Porsche 356, legendárního transportéru VW T2 Bus či historického traktoru Deutz D30; nebo adventní kalendáře Wera s profesionálním ručním nářadím.

Krásně voňavé Vánoce zase budete mít s kalendáři, které v sobě ukrývají vonné svíčky či vosky. Levnější nabízí např. Airwick nebo Airpure, dražší a luxusnější zase značka Yankee Candle, u které můžete vybírat z mnoha variant.

A všem, kteří mají rádi trochu napětí, doporučujeme sáhnout po stíracím adventním kalendáři od Sazky (stojí 250 Kč). Pod každým ze 24 políček na vás mohou čekat zajímavé peněžní výhry, a navíc los po setření nádherně voní perníčky.