Chřest s holandskou omáčkou

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 20 Kč
Redakce Kupi.cz
20. května
Chřest přelitý holandskou omáčkou, posypaný klíčky řeřichy, na tyrkysovém kulatém talíři. Ilustrační foto: hlphoto / Shutterstock.com

Pochutnejte si na lahodné kombinaci jemně šťavnatého chřestu a bohaté holandské omáčky, která dodá tomuto pokrmu krémový punc. Tento recept je ideální pro ty, kdo si chtějí vyzkoušet něco nového a zároveň se cítit jako v restauraci. Chřest upravený tímto způsobem nabízí chutný zážitek plný jemné citrusové svěžesti a smetanové konzistence.

Recept chřest s holandskou omáčkou vás vyjde na 5 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 20 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 20 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Chřest omyjte, oloupejte a odstraňte dřevnaté konce. Uvařte ho v osolené vodě do měkka.

  • 2

    Rozpusťte máslo a přiveďte ho ke 100 °C.

  • 3

    Do nádoby dejte žloutek, sůl, pepř, citrónovou šťávu a horkou vodu. Mixujte tyčovým mixérem, postupně přilévejte máslo a šlehejte do hladké konzistence.

  • 4

    Holandskou omáčkou přelijte chřest a ihned podávejte.

Zajímavé tipy
  • Chřest je třeba před vařením důkladně oloupat, aby se odstranily tvrdá vlákna, a odstranit dřevnaté konce.
  • Holandskou omáčku připravujte těsně před podáváním, protože při ohřívání se srazí.
  • Servírujte ho ihned po přípravě, abyste předešli vzniku škraloupu.
  • Vyzkoušejte také chřestové rizoto nebo chřestové hranolky s parmazánem podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Chřest s holandskou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.