Kinder mléčný řez

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 156 Kč
Redakce Kupi.cz
21. září 2022
Kinder mléčný řez na talíři Anna Kolásková

Kinder mléčný řez milují děti i dospělí. Chcete-li si tuto piškotovou pochoutku s mléčným krémem vychutnat ve větším množství a levněji než z obchodu, upečte si mléčný řez doma. Máme pro vás tip na recept, který v pohodě zvládne i začátečník.

Recept kinder mléčný řez vás vyjde na 13 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 156 Kč.

Ingredience

Piškot

Smetanová náplň

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 156 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

Piškot

  • 1
    Nejprve si připravte piškot. V míse vyšlehejte do pěny 7 vajec. Přidejte cukr krystal a šlehejte, dokud pěna nezhoustne. Následně přidejte tekutý med a olej a ještě chvíli šlehejte.
  • 2
    Smíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a špetkou soli. Promíchejte a po lžicích přidávejte do těsta. Už nešlehejte, ale jen opatrně vmíchejte stěrkou.
  • 3
    Připravte si 2 stejně velké plechy – vymažte je máslem a vysypejte moukou.
  • 4
    Těsto rozdělte na dvě poloviny a nalijte na plechy.
  • 5
    Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 10–15 minut. Při pečení troubu neotevírejte, jen kontrolujte pohledem. Pokud na piškot sáhnete prstem, neměl by se na něj nalepit.

Smetanová náplň

  • 1
    Než vychladnou piškotové pláty, připravte si náplň.
  • 2
    Jako první si dejte plátkovou želatinu do misky, zalijte 4 lžícemi studené vody a nechte 10 minut nabobtnat. Poté ji krátce zahřejte, aby byla tekutá.
  • 3
    V míse vyšlehejte do polotuha obě smetany ke šlehání, přidejte tučné tvarohy a pořádně prošlehejte na nejvyšší otáčky.
  • 4
    Přidejte moučkový cukr v libovolném množství a rozpuštěnou želatinu. Dobře promíchejte, ať je smetanová náplň hladká.
  • 5
    Smetanovou náplň nechte minimálně 30 minut nebo déle vychladit v lednici.
  • 6
    Připravte si oba vychladlé piškotové pláty.
  • 7
    Na spodní díl plátu navrstvěte veškerou připravenou náplň a dobře rozetřete, zejména do okrajů.
  • 8
    Přiklopte druhým plátem, dobře přitiskněte a dejte ideálně na 2–4 hodiny vychladit do lednice.
  • 9
    Pokud chcete kinder mléčný řez jíst hned, polijte ho rozpuštěnou čokoládou a velmi opatrně nakrájejte na větší díly (krájení nebude snadné).
Zajímavé tipy
  • Na náplň určitě použijte tvaroh v papíru. Neobsahuje přebytečnou vodu a díky tomu náplň zůstane hezky kompaktní.
  • Pokud mléčný řez chcete jíst ihned po upečení, připravte si velmi ostrý nůž, aby vám šel nakrájet.

Líbil se vám recept Kinder mléčný řez? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat