Kinder mléčný řez

Časová náročnost: 1 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Kinder mléčný řez na talíři Anna Kolásková

Kinder mléčný řez milují děti i dospělí. Chcete-li si tuto piškotovou pochoutku s mléčným krémem vychutnat ve větším množství a levněji než z obchodu, upečte si mléčný řez doma. Máme pro vás tip na recept, který v pohodě zvládne i začátečník.

Ingredience

Piškot

Smetanová náplň

Postup přípravy

Piškot

  • 1

    Nejprve si připravte piškot. V míse vyšlehejte do pěny 7 vajec. Přidejte cukr krystal a šlehejte, dokud pěna nezhoustne. Následně přidejte tekutý med a olej a ještě chvíli šlehejte.

  • 2

    Smíchejte mouku s kakaem, práškem do pečiva a špetkou soli. Promíchejte a po lžicích přidávejte do těsta. Už nešlehejte, ale jen opatrně vmíchejte stěrkou.

  • 3

    Připravte si 2 stejně velké plechy – vymažte je máslem a vysypejte moukou.

  • 4

    Těsto rozdělte na dvě poloviny a nalijte na plechy.

  • 5

    Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 10–15 minut. Při pečení troubu neotevírejte, jen kontrolujte pohledem. Pokud na piškot sáhnete prstem, neměl by se na něj nalepit.

Smetanová náplň

  • 1

    Než vychladnou piškotové pláty, připravte si náplň.

  • 2

    Jako první si dejte plátkovou želatinu do misky, zalijte 4 lžícemi studené vody a nechte 10 minut nabobtnat. Poté ji krátce zahřejte, aby byla tekutá.

  • 3

    V míse vyšlehejte do polotuha obě smetany ke šlehání, přidejte tučné tvarohy a pořádně prošlehejte na nejvyšší otáčky.

  • 4

    Přidejte moučkový cukr v libovolném množství a rozpuštěnou želatinu. Dobře promíchejte, ať je smetanová náplň hladká.

  • 5

    Smetanovou náplň nechte minimálně 30 minut nebo déle vychladit v lednici.

  • 6

    Připravte si oba vychladlé piškotové pláty.

  • 7

    Na spodní díl plátu navrstvěte veškerou připravenou náplň a dobře rozetřete, zejména do okrajů.

  • 8

    Přiklopte druhým plátem, dobře přitiskněte a dejte ideálně na 2–4 hodiny vychladit do lednice.

  • 9

    Pokud chcete kinder mléčný řez jíst hned, polijte ho rozpuštěnou čokoládou a velmi opatrně nakrájejte na větší díly (krájení nebude snadné).

Tip
  • Na náplň určitě použijte tvaroh v papíru. Neobsahuje přebytečnou vodu a díky tomu náplň zůstane hezky kompaktní.
  • Pokud mléčný řez chcete jíst ihned po upečení, připravte si velmi ostrý nůž, aby vám šel nakrájet.

Líbil se vám recept Kinder mléčný řez? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.