Lasagne se špenátem a mozzarellou
Anna Kolásková
Lasagne se špenátem a mozzarellou jsou super tipem pro všechny, kdo milují italskou kuchyni. Díky vrstvě bešamelu, mozzarelly a parmazánu jsou tak chutné, že u jednoho kousku nezůstanete.
Recept lasagne se špenátem a mozzarellou vás vyjde na 57 Kč za 1 porci.
4 porce uvaříte
za 228 Kč.
Bešamel
Špenátová náplň
1
kg
200
ml
6
lžic
1
ks
3
stroužky
Sýrová náplň
Vrstvení a pečení
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected] .
Postup přípravy
Bešamel
V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte mouku a míchejte metličkou, dokud se máslo s moukou nespojí do hladké jíšky.
Nalijte mléko, míchejte, přiveďte k varu a nechte probublat 2–3 minuty. Bešamel by měl mít hustší strukturu.
Bešamel ochuťte mletým muškátovým oříškem, solí, pepřem a dejte hrnec stranou.
Špenátová náplň
Ve větší pánvi opečte na olivovém oleji dozlatova cibuli a přidejte mražený špenát.
Zaklopte poklicí a nechte 5 minut, dokud se nerozpustí.
Přidejte smetanu, česnek, promíchejte – osolte, opepřete a ochuťte mletým muškátovým ořechem. Nechte pánev stranou.
Sýrová náplň
Vrstvení a pečení
Připravte si větší plech a vrstvěte v následujícím pořadí: bešamel – lasagne – špenát – parmazán – mozzarella – bešamel... a tak dále.
Důležité je, aby kolem sebe lasagne měly vždy dostatek tekutiny, aby se při pečení měly čeho „napít“.
Náplně roztírejte lžicí nebo nožem.
Zakončete vrstvou strouhaného parmazánu, který se v troubě hezky zapeče a vytvoří křupavou kůrčičku.
Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 30–35 minut. Pokud by lasagne na povrchu příliš černaly, zakryjte je alobalem.
Tip
Lasagne lze koupit chlazené nebo sušené. Sušená podoba těstovin je běžnější a seženete ji v téměř každém obchodě. Pokud použijete sušené lasagne, nešetřete s náplněmi, aby během pečení měly čím nasát a stihly se uvařit. Na lasagne si můžete pořídit speciální lopatku.
Líbil se vám recept Lasagne se špenátem a mozzarellou ? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.
Recepty, které by vás mohly zajímat