Připravte si nevšední lasagne s lahodnou karamelizovanou dýní, špenátem a domácími těstovinami. Tato vrstvená dobrota spojená krémovým bešamelem a sýrem potěší nejen příznivce italské kuchyně. Těsto na lasagne je možné připravit i s předstihem, zamrazit a použít později.
Na čistou pracovní plochu vytvarujte hromádku mouky se solí. Uprostřed vytvořte důlek.
Do důlku přidejte vejce, žloutek a olej. Vejce šlehejte vidličkou a postupně přidávejte mouku, dokud nevznikne lepivé těsto.
Rukama zpracujte těsto dohromady, přidejte mouku a hněťte, dokud nebude hedvábně hladké a elastické.
Zabalte do fólie a nechte odpočinout 30–60 minut.
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte papírem.
Dýni nakrájenou na klínky rozložte na plech. Pokapejte směsí oleje, šalvějí a česnekovou solí.
Pečte 20 minut, na konec pokapejte medem.
Ze špenátu vymačkejte přebytečnou tekutinu a smíchejte s česnekem, ricottou a fetou a odložte stranou.
V hrnci rozehřejte máslo, postupně přidávejte mouku.
Přilijte mléko, šlehejte dohladka, vařte do zhoustnutí.
Vmíchejte čedar a osolte.
Na dno mísy rozetřete bešamel, poklaďte těstovinami.
Přidejte vrstvu špenátové směsi a těstovin.
Navrch položte polovinu dýně, přikryjte dalšími těstovinami.
Opakujte vrstvy. Poslední vrstva je těsto s bešamelem posypaným sýrem.
Pečte 50–55 minut, nechte odpočívat 10 minut před podáváním.
Líbil se vám recept Karamelizovaná dýně se špenátem a lasagnemi? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.