Karamelizovaná dýně se špenátem a lasagnemi

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 186 Kč
Redakce Kupi.cz
9. září
Karamelizovaná dýně se špenátem a lasagnemi na kulatém bílém talířku s vidličkou. Ilustrační foto: Bartosz Luczak / Shutterstock.com

Připravte si nevšední lasagne s lahodnou karamelizovanou dýní, špenátem a domácími těstovinami. Tato vrstvená dobrota spojená krémovým bešamelem a sýrem potěší nejen příznivce italské kuchyně. Těsto na lasagne je možné připravit i s předstihem, zamrazit a použít později.

Recept karamelizovaná dýně se špenátem a lasagnemi vás vyjde na 31 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 186 Kč.

Ingredience

Čerstvé vaječné lasagne

Pečená dýně

Špenátovo-ricottová náplň

Bešamel

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 186 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Čerstvé vaječné lasagne

  • 1

    Na čistou pracovní plochu vytvarujte hromádku mouky se solí. Uprostřed vytvořte důlek.

  • 2

    Do důlku přidejte vejce, žloutek a olej. Vejce šlehejte vidličkou a postupně přidávejte mouku, dokud nevznikne lepivé těsto.

  • 3

    Rukama zpracujte těsto dohromady, přidejte mouku a hněťte, dokud nebude hedvábně hladké a elastické.

  • 4

    Zabalte do fólie a nechte odpočinout 30–60 minut.

Pečená dýně

  • 1

    Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte papírem.

  • 2

    Dýni nakrájenou na klínky rozložte na plech. Pokapejte směsí oleje, šalvějí a česnekovou solí.

  • 3

    Pečte 20 minut, na konec pokapejte medem.

Špenátovo-ricottová náplň

  • 1

    Ze špenátu vymačkejte přebytečnou tekutinu a smíchejte s česnekem, ricottou a fetou a odložte stranou.

Bešamel

  • 1

    V hrnci rozehřejte máslo, postupně přidávejte mouku.

  • 2

    Přilijte mléko, šlehejte dohladka, vařte do zhoustnutí.

  • 3

    Vmíchejte čedar a osolte.

Finální vrstvení

  • 1

    Na dno mísy rozetřete bešamel, poklaďte těstovinami.

  • 2

    Přidejte vrstvu špenátové směsi a těstovin.

  • 3

    Navrch položte polovinu dýně, přikryjte dalšími těstovinami.

  • 4

    Opakujte vrstvy. Poslední vrstva je těsto s bešamelem posypaným sýrem.

  • 5

    Pečte 50–55 minut, nechte odpočívat 10 minut před podáváním.

Zajímavé tipy
  • Těsto a jednotlivé směsi je možné připravit den předem.
  • Těstoviny se snadněji používají, když je necháte lehce zaschnout.
  • Lasagne lze zamrazit až na dva měsíce. Při mrazení oddělte plátky pečicím papírem, aby se neslepily.
  • Vyzkoušejte také lasagne se špenátem a mozzarellou podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Karamelizovaná dýně se špenátem a lasagnemi? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.