Ryba v papilotě

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Ryba v papilotě naservírovaná na stole Martina Lancingerová

Ryba v papilotě vykouzlí letní atmosféru po celý rok. Rybu můžete vybrat prakticky jakoukoliv, doporučujeme však spíše bělomasé druhy, které mají jemnější charakter. V našem receptu jsme použili sivena – bělomasou sladkovodní rybu, která není příliš drahá, ale má lahodné maso. Určitě se však skvěle hodí také treska, losos nebo candát.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Rybu pokapeme citronem a necháme odpočívat.

  • 2

    Cuketu nakrájíme na drobné kostky. Lilek nakrájíme na kostičky o něco menší, aby se dobře propekl.

  • 3

    Papriku očistíme od semínek a nakrájíme nadrobno. Zeleninu, včetně rajčat, nasypeme do mísy, zakápneme asi lžící olivového oleje, osolíme a přidáme trochu pokrájeného tymiánu (necháme si pár větviček na rybu). Důkladně promícháme.

  • 4

    Připravíme si dva archy pečicího papíru. Doprostřed každého dáme polovinu zeleninové směsi.

  • 5

    Rybu osolíme a položíme na hromádku zeleniny. Opepříme, položíme na ni snítku tymiánu a utvoříme balíček – cípy papíru ohneme nahoru a pořádně balíček zavážeme.

  • 6

    Balíčky přendáme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme 15–20 minut (podle velikosti ryby).

Tip
  • Nejlépe se vám bude pracovat s již nastřihanými archy pečicího papíru o hraně cca 30 cm.
  • Rybu podávejte například s pečenými bramborami – vejdou se vám k ní na plech a hotové jsou za stejnou dobu.

Líbil se vám recept Ryba v papilotě? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.