Telecí závitky involtini

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 232 Kč
Redakce Kupi.cz
16. března 2023
Telecí závitky involtini s pečenými bramborami, servírované na bílém talíři. Lamart.cz

Telecí závitky involtini jsou vynikající italský pokrm, který na talíři skvěle vypadá a naprosto luxusně chutná. Perfektně se bude vyjímat na slavnostně prostřeném stole a buďte si jisti, že příjemně překvapí každého, kdo jej ochutná. Příprava je vcelku jednoduchá, vhodná pro každého.

Recept telecí závitky involtini vás vyjde na 58 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 232 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě BILLA za 232 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Zelený chřest omyjte, odstraňte dřevnaté konce a spařte ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty. Po vyjmutí zchlaďte ve studené vodě. Trochu vody ze spařeného chřestu si ponechejte.

  • 2

    Telecí kýtu nakrájejte na plátky a naklepejte. Osolte, opepřete a poskládejte na maso plátky mortadelly a na ni plátky sýra.

  • 3

    Jeden stonek chřestu položte na plátek tak, aby špička přesahovala, a druhý stonek položte vedle něj, ale opačně. Plátky pevně srolujte a svažte provázkem.

  • 4

    Na pánvi rozehřejte máslo s olivovým olejem a smažte závitky cca 10 minut na mírném plameni doměkka a dozlatova ze všech stran. Hotové závitky přendejte na talíř a dejte do tepla.

  • 5

    Na pánev nalijte víno, vývar z chřestu a přiveďte k varu. Pozvolna odvařujte přichycené zbytky po mase. Šťáva se odvaří a ztmavne.

  • 6

    Ochuťte solí a pepřem a na závěr vmíchejte studené máslo a nechte rozpustit, už nevařte. Hotovou šťávou přelijte hotové závitky a podávejte.

Zajímavé tipy
  • Ideální přílohou k závitkům jsou opečené brambory s tymiánem a mořskou solí.
  • Bláťácké zlato použité v receptu je dostupnější českou obdobou italského máslového sýra Bel Paese.

Líbil se vám recept Telecí závitky involtini? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.