1/0
Období švestek je plné sladkých vzpomínek a chutí. Tyto tvarohové knedlíky plněné švestkami, obalené v máku a cukru a přelité voňavou skořicovou omáčkou přinášejí na stůl českou klasiku s nádechem originality. Měkké těsto, šťavnaté ovoce a sametový krém jsou skvělou volbou pro ty, kteří chtějí trochu elegance do běžného menu.
V míse smíchejte tvaroh, mouku, sůl, prášek do pečiva, olej a vejce. Vypracujte hladké a nelepivé těsto.
Těsto rozdělte na dvanáct částí, každou zploštěte, uložte do středu švestku a pečlivě uzavřete, aby šťáva z ovoce nevytekla.
Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Vložte knedlíky do vody a po jejich vyplavání je ještě vařte asi 6 minut.
Nastrouhaný mák smíchejte s moučkovým cukrem. Uvařené knedlíky hned po vytažení z vody obalte v této směsi.
Rozmíchejte kukuřičný škrob ve 100 ml studeného mléka. Zbytek mléka s cukrem a skořicí přiveďte k varu. Přidejte rozmíchaný škrob a vařte, dokud směs nezhoustne, pak odstavte.
Žloutky prošlehejte a vmíchejte je do omáčky, když je kolem 80 °C. Přidejte smetanu a rum, míchejte do hladka a poté podávejte knedlíky přelité horkou omáčkou.
Líbil se vám recept Švestkové knedlíky s mákem a skořicovou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.