1/0
Americký dýňový koláč je zosobněním podzimu. Jeho neodolatelně máslová, křehká kůrka a jemná, hladká náplň z dýňového pyré, doplněná skořicí a muškátovým oříškem, vytvářejí harmonii chutí, kterou si oblíbíte už po prvním ochutnání. Tento koláč vás přenese k americkému svátečnímu stolu nebo zpříjemní podzimní večery i u nás doma.
Začněte pečení proséváním mouky s trochou soli do mísy.
Ke směsi přidejte na kousky nakrájené studené máslo a ručně zpracujte na drobenku.
Do směsi přidejte vejce a studenou vodu, prohnětejte těsto a nechte ho chladit půl hodiny v lednici.
Připravte si dýňové pyré: oloupejte a nakrájejte dýni, uvařte do měkka, poté rozmixujte na pyré a nechte vychladnout.
Z těsta vyválejte plát a položte ho do koláčové formy.
Okraje zarovnejte, dno propíchejte vidličkou a pečte 10 minut při 180 °C.
V míse smíchejte dýňové pyré s cukrem, kořením, vejci a smetanou, rozmixujte dohladka.
Směsí zalijte předpečený korpus a pečte dalších 40-45 minut na 170 °C, až náplň ztuhne.
Nechte koláč vychladnout na pokojovou teplotu a před podáváním minimálně 2 hodiny v lednici.
Líbil se vám recept Tradiční americký dýňový koláč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.