Telecí líčka na červeném víně

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 724 Kč
Redakce Kupi.cz
2. března 2023
Telecí líčka na červeném víně, servírovány na bílém talíři, vedle talíře je příbor Lamart.cz

Telecí líčka patří mezi oblíbené lahůdky, na kterých si rád pochutná nejeden gurmán. Toto měkké a chuťově velmi lahodné maso nakrájené na plátky a přelité chutnou omáčkou z červeného vína podávejte ideálně s bramborovou kaší.

Recept telecí líčka na červeném víně vás vyjde na 181 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 724 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 724 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Telecí líčka očistěte a odblaňte. Osolte je, opepřete a posypte nasekanými bylinkami. Přidejte najemno nakrájený nebo prolisovaný česnek a zakápněte olivovým olejem. Nechte odležet do druhého dne.

  • 2

    Odleželá telecí líčka zprudka orestujte na rozpáleném sádle a dejte stranou.

  • 3

    Na sádle orestujte kořenovou zeleninu, řapíkatý celer a cibuli dozlatova. Poté přidejte drcená rajčata, koření a zalijte vínem. Víno nechte odvařit a pak zalijte vodou nebo vývarem.

  • 4

    Do takto připraveného zeleninového základu vložte opečená líčka a pozvolna duste pod poklicí doměkka. Měkká líčka vyjměte, pokud možno vyjměte i kuličky koření a základ rozmixujte ponorným mixérem.

  • 5

    Osolte, opepřete a přidejte špetku cukru. Svařte na požadovanou hustotu a do hotové omáčky vmíchejte studené máslo. Dále už nevařte.

Zajímavé tipy
  • Koření do omáčky dejte nejlépe do uzavřeného sítka na koření nebo si z koření udělejte vývar a ten vlijte přes cedník do omáčky.
  • Místo drcených rajčat můžete přidat čerstvá, nakrájená na kousky, nebo rajčatový protlak.

Líbil se vám recept Telecí líčka na červeném víně? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.