Grilovaný sýr halloumi

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 520 Kč
Redakce Kupi.cz
23. února 2023
Grilovaný sýr halloumi servírovaný s listy salátu a brusinkami, na bílém talíři. Lamart.cz

Grilovaný sýr halloumi s marinovanou rukolou a cibulovou marinádou si zajisté zamilujete. Na přípravu není vůbec náročný, hravě si jej tedy zvládne připravit každý. Jeho chuť je příjemně jemná a perfektně se doplňuje s cibulovou marmeládou.

Recept grilovaný sýr halloumi vás vyjde na 130 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 520 Kč.

Ingredience

Cibulová marmeláda

Sýr

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 520 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

Cibulová marmeláda

  • 1

    Červenou cibuli si nakrájejte na plátky. Na sádle nechte zkaramelizovat cukr dohněda, přidejte cibuli, na kterou se karamel okamžitě nabalí, a míchejte, dokud vám cibule nepustí vodu, ve které se karamel po chvíli rozpustí.

  • 2

    Poté zalijte vínem a balzamikovým octem, přidejte nastrouhaný nebo na malé kostičky nakrájený zázvor. Osolte, lehce opepřete a za občasného míchání svařte tekutinu na minimum. Poté přidejte brusinkový kompot a společně ještě chvíli povařte.

Sýr

  • 1

    Řecký sýr halloumi nakrájejte na stejnoměrné plátky, lehce opepřete a grilujte na rozpálené pánvi na olivovém oleji z obou stran do zezlátnutí.

  • 2

    Rukolu smíchejte s natrhanými saláty, zakápněte olivovým olejem, šťávou z limetky a lehce osolte. Poté promíchejte, přidejte lžíci cibulové marmelády a sýr.

  • 3

    Zakápněte olivovým olejem, ozdobte sušenými brusinkami a hoblinkami parmazánu.

Líbil se vám recept Grilovaný sýr halloumi? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.