Pečená stehna v medovo-zázvorové marinádě

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 116 Kč
Redakce Kupi.cz
23. února 2023
Pečená kuřecí stehna v medovo-zázvorové marinádě servírovaná na bílém talíři, na dřevěném stole natřeném na bílo Lamart.cz

Pečená stehna v medovo-zázvorové marinádě jsou vynikající, mírně pikantní dobrota, která rozhodně stojí za vyzkoušení. V létě navíc kuřecí stehna můžete připravit na zahradním grilu a vykouzlit tak úžasně křupavou dobrotu. Servírujte nejlépe s pečenými bramborami a jarní cibulkou.

Recept pečená stehna v medovo-zázvorové marinádě vás vyjde na 29 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 116 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 116 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Kuřecí stehna nařízněte ostrým nožem podélně kolem kosti z obou stran, abyste odhalili kost a mohli tak maso rozprostřít. Odsekněte spodní kloub, ostatní kosti však nevydělávejte a nechejte je jako součást steaku.

  • 2

    V misce smíchejte olej, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, med, nasekaný tymián a na drobné kousky nakrájený zázvor.

  • 3

    Půlkou takto připravené marinády přelijte stehna, která jste si ještě důkladně osolili a opepřili, a nechejte je asi 2 hodiny marinovat v chladu.

  • 4

    Stehna zprudka opečte na pánvi z obou stran. Pak dopékejte v troubě na 170 °C asi 20 minut. Připravená stehna také můžete ogrilovat na venkovním grilu.

  • 5

    Zbylou marinádu krátce povařte na sporáku, stáhněte a nechte v ní rozpustit máslo. Připravenou omáčkou přelijte upečená stehna a dejte je ještě 5 minut zapéct.

Líbil se vám recept Pečená stehna v medovo-zázvorové marinádě? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.