Vepřová kotleta s kedlubnovou remuládou

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Střední
Cena: 228 Kč
Redakce Kupi.cz
23. února 2023
Vepřová kotleta s kedlubnovou remuládou na bílém talíři, na dřevěném stole Lamart.cz

Vepřová kotleta s kedlubnovou remuládou je výtečným tipem na nevšední oběd. Vyzkoušejte tento zajímavý, chutný recept. Stačí jen namarinovat kotlety do láku a pak je ogrilovat.

Recept vepřová kotleta s kedlubnovou remuládou vás vyjde na 57 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 228 Kč.

Ingredience

Vepřová kotleta s kostí

Remuláda

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 228 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

Vepřová kotleta s kostí

  • 1

    Vepřové kotlety s kostí opláchněte vodou, osušte a vyskládejte do marinovací misky.

  • 2

    Ve větší míse smíchejte sůl, pepř, cukr, hřebíček, nové koření, skořici, bobkový list. Přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, olej a zalijte 500 ml teplé vody. Důkladně promíchejte, aby se cukr a sůl rozpustily.

  • 3

    Připravený lák nalijte na kotlety a nechte 2–4 hodiny marinovat, nejlépe přes noc. Občas kotlety v láku obraťte.

  • 4

    Kotlety vytáhněte z láku, nechte je okapat a potřete olejem.

  • 5

    Pečte na rozpálené pánvi (nebo na venkovním grilu) z každé strany 4–7 minut, dokud nejsou řádně propečené.

  • 6

    Před podáváním je nechte ještě 3 minuty odpočívat v teple přikryté alobalem.

Remuláda

  • 1

    Kedlubny oloupejte a nakrájejte na jemné nudličky.

  • 2

    V misce smíchejte majonézu, bílý jogurt a zakysanou smetanu. Přidejte lžíci hrubozrnné hořčice, nasekané kapary a olivový olej.

  • 3

    Osolte a opepřete dle chuti. Nakonec smíchejte s nakrájenými kedlubnami a přimíchejte naklíčenou řeřichu.

Zajímavé tipy

Při marinování můžete vyzkoušet přidat do láku jednoho panáka kvalitního bourbonu nebo whisky.

Líbil se vám recept Vepřová kotleta s kedlubnovou remuládou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.