Bramborovo-houbové lasagne

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 172 Kč
Redakce Kupi.cz
20. února 2023
Rozkrojené bramborovo-houbové lasagne v šedé zapékací míse, v popředí kousek houbových lasagní na hnědé obracečce Lamart.cz

Bramborovo-houbové lasagne pečené se sýrem typu čedar jsou vynikajícím obědem nebo večeří. V houbařské sezóně můžete do lasagní použít vlastnoručně nasbírané pravé hřiby místo žampionů.

Recept bramborovo-houbové lasagne vás vyjde na 43 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 172 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 172 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Nejdříve brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky tenké asi 2 milimetry.

  • 2

    Do hrnce nalijeme mléko, smetanu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Nakrájené brambory dáme do vroucího mléka se smetanou a za stálého míchání vaříme 6 minut. Po uvaření by brambory měly být trochu slané.

  • 3

    Žampiony a hlívu ústřičnou očistíme, nakrájíme na větší kusy. Do hrnce dáme máslo, rozehřejeme a houby orestujeme. Houby nesmí být orestované do hněda. Osolíme, opepříme a přidáme tymián.

  • 4

    Zapékací formu vyložíme pečicím papírem. Na dno dáme vrstvu brambor, poté vrstvu orestovaných hub. Přidáme sýr čedar (nebo ementál, parmazán) a opět vrstvu brambor, kterou zalijeme smetanou a mlékem, které vám zbyly v hrnci při vaření brambor.

  • 5

    Troubu rozehřejeme na 200 °C a pečeme asi 40 minut.

Líbil se vám recept Bramborovo-houbové lasagne? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.