Grilovaný filet z amura

Čas přípravy: 1 hod 20 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 48 Kč
Redakce Kupi.cz
22. února 2023
Grilovaný filet z amura s restovanou červenou cibulí, servírovaný na pánvi. Lamart.cz

Grilovaný filet z amura s červenou řepou, česnekem a tymiánem je skvěle vyladěný pokrm, na kterém si zajisté pochutnáte. Příprava je velmi jednoduchá, mohou se do ní tedy zapojit i naprostí začátečníci a vykouzlit tak vynikající, lahodný pokrm pro celou rodinu.

Recept grilovaný filet z amura vás vyjde na 12 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 48 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 48 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Červenou řepu důkladně opláchněte a kartáčkem zbavte nečistot. Řepy zabalte po jedné do alobalu, přidejte olivový olej, hrubou mořskou sůl, snítku tymiánu a pečte v předehřáté troubě asi 3/4 hodiny doměkka.

  • 2

    Upečenou řepu vyjměte z alobalu, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kousky.

  • 3

    Na olivovém oleji orestujte nakrájený česnek, na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, přidejte natrhaný tymián a červenou řepu. Osolte, opepřete, zakápněte medem a společně orestujte. Podávejte jako přílohu k opečené rybě.

  • 4

    Filet amura potřete olivovým olejem, opepřete barevným pepřem z mlýnku, lehce pokapejte citronovou šťávou a pečte na pánvi z každé strany cca 3–4 minuty.

  • 5

    Hotovou rybu servírujte položenou na restované řepě a osolte až na talíři.

Zajímavé tipy
  • Takto můžete připravovat i jiné ryby, např. tolstolobika, tresku nebo candáta.
  • Jestliže jste řepu před tepelnou úpravou důkladně omyli, nemusíte ji ani loupat, stačí odkrojit konce.

Líbil se vám recept Grilovaný filet z amura? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.