Nakládaná mořská štika Yü La’C

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Yü La’C nakládaná mořská štika se zeleninou, servírovaná v pánvi. Lamart.cz

Nakládaná mořská štika Yü La’C má jemnou, lehce pikantní chuť, kterou si zajisté zamilujete. Tento pokrm je velmi jednoduchý na přípravu a zabere vám pouze minimum času. Skvěle se tedy hodí jako rychlá teplá večeře nebo oběd.

Postup přípravy

  • 1

    Rybí filety očistěte, případně vytáhněte kosti a důkladně vysušte utěrkou. Nakrájejte na větší kousky a vložte do misky. Přidejte vejce, 1/2 rybí a ústřicové omáčky a solamyl. Společně promíchejte a nechte odležet v lednici.

  • 2

    Ve woku rozpalte olej, vložte kousky ryb, smažte postupně dozlatova a poté je vyjměte.

  • 3

    Po usmažení slijte větší část oleje a do pánve vložte očištěnou a na kousky nakrájenou kapii, jarní cibulku na kolečka a společně orestujte.

  • 4

    Zalijte vínem, nechte lehce odvařit a přidejte zbytek ústřicové a rybí omáčky a sójovou omáčku. Promíchejte a přidejte usmaženou rybu.

  • 5

    Podle potřeby zahustěte solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Nakonec přidejte špetku cukru.

Tip
  • Vhodnou přílohou je uvařená jasmínová rýže nebo čínské skleněné nudle.
  • Skvělou chuť dodá tomuto pokrmu i čerstvě nasekaný koriandr přidaný do pokrmu těsně před dokončením.

Líbil se vám recept Nakládaná mořská štika Yü La’C? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.