Tuňákový salát s vejcem

Časová náročnost: 35 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Tuňákový salát s vejcem, salátem a zeleninou, servírovaný v bílé hranaté míse, která je položená na šedém, dřevěném stole. Ilustrační foto: gkrphoto / Shutterstock.com

Čerstvý tuňákový salát s vejcem a olivami vás dokonale zasytí a dodá potřebné živiny. Připravený jej budete mít během chvilky a poslouží tak jako rychlý oběd nebo večeře.

Postup přípravy

  • 1

    Omytý salát a listy špenátu natrhejte.

  • 2

    Připravte si 2 vejce – uvařte je ve vodě natvrdo a poté oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny.

  • 3

    K salátu přidejte okapané maso z tuňáka a olivy, zakápněte olivovým olejem a přidejte dle chuti sůl, pepř a citronovou šťávu.

  • 4

    Na závěr vše ozdobte vejci a hoblinkami parmazánu.

Tip

Podávejte samotné nebo s opečeným toustem či kouskem bagetky.

Líbil se vám recept Tuňákový salát s vejcem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.