Tvarohový trhanec

Časová náročnost: 25 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Tvarohový trhanec s borůvkami a brusinkami, na pánvi, v pánvičce jsou dvě vidličky, servírováno na oprýskaném dřevěném stole, pod pánví modrá utěrka a na utěrce borůvky Ilustrační foto: Monika Vychodilova / Shutterstock.com

Tvarohový trhanec je rychlý, snadný a vynikající dezert. Dříve se připravoval především na Škaredou středu před Velikonocemi jako typická potrhaná snídaně, vychutnat si jej však můžete i kdykoli jindy během roku. Naše varianta s tvarohem je navíc bez lepku, protože neobsahuje mouku.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Tvaroh smícháme s mlékem, cukrem a žloutky.

  • 2

    Přidáme vanilkový cukr, sůl a citronovou kůrou.

  • 3

    Poté pomalu vmícháme tuhý sníh z bílků a rozinky.

  • 4

    Těsto nalijeme do vymaštěného pekáče nebo na větší pánev a pečeme ve středně vyhřáté troubě zhruba 12 minut.

  • 5

    Horký trhanec roztrháme vidličkou.

  • 6

    Trhanec podáváme posypaný moučkovým cukrem, sezónním ovocem a zmrzlinou nebo mandlovými plátky.

Tip

Máte raději klasiku? Připravte si tradiční trhanec.

Líbil se vám recept Tvarohový trhanec? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.