Trhanec

Časová náročnost: 15 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Trhanec sypaný cukrem, servírovaný společně s mističkou malinového přelivu, na černém, kulatém talíři. Ilustrační foto: kathringabriel / Shutterstock.com

Upečte si křehký, lahodný trhanec, který je mezi dezerty velmi oblíbený. Nejlépe chutná s malinovým přelivem, který jeho chuť ještě více zvýrazní a dodá mu šmrnc.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Mléko nalijeme do mísy, přisypeme mouku a rozšleháme.

  • 2

    Po jednom pak přidáváme žloutky, sůl, cukr a 35 g rozpuštěného másla.

  • 3

    Nakonec do těsta vmícháme také rozinky a tuhý sníh z bílků.

  • 4

    Ve větší pánvi rozpustíme 100 g másla a vlijeme část těsta, aby vytvořilo palačinku vysokou asi půl centimetru, a z obou stran ji opečeme. Pokračujeme s tvorbou palačinek až do spotřebování veškerého těsta.

  • 5

    V jiné pánvi prohřejeme maliny s cukrem, přidáme rum, zamícháme a necháme odpařit alkohol.

  • 6

    Upečené palačinky natrháme na kousky, přelijeme malinovou šťávou, zasypeme plátky mandlí a pocukrujeme.

  • 7

    Podáváme teplé.

Líbil se vám recept Trhanec? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.