Zvěřinová paštika

Čas přípravy: 4 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 152 Kč
Redakce Kupi.cz
4. ledna 2023
Zvěřinová paštika v zavařovací sklenici a namazaná na žitném chlebu, položená na dřevěném prkénku Ilustrační foto: Aleksei Isachenko / Shutterstock.com

Zvěřinová paštika patří mezi ty nejvybranější lahůdky a připravit si ji zvládnete i doma, budete tak mít kontrolu nad jejím složením. Naši zvěřinovou paštiku z daňka si vychutnáte jak na čerstvém chlebu s nakládanými okurkami, tak na kanapkách nebo krekrech podávanými k vínu.

Recept zvěřinová paštika vás vyjde na 76 Kč za 1 porci. 2 porce připravíte za 152 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 152 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Troubu rozehřejeme na 170 °C.

  • 2

    Dančí maso omyjeme, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme a přidáme koření – jalovec, bobkový list a nové koření. Bůček a játra lehce osolíme a opepříme a přidáme do pekáče k dančímu masu, pakliže je zde ještě místo. Dále přidáme česnek a cibuli rozkrojenou na čtvrtky, podlijeme vodou, zakryjeme a dáme péct.

  • 3

    Pečeme, dokud maso nebude zcela měkké, ideálně asi tři hodiny. Na posledních 20–30 minut odkryjeme víko pekáče. Podle potřeby podléváme maso vodou.

  • 4

    Upečené maso rozmixujeme společně s bůčkem a játry. Zvěřina je suchá, je tedy lepší dělat po částech s máslem a smetanou. Můžeme přidat také výpek z masa.

  • 5

    Dochutíme tymiánem a koňakem a podle potřeby osolíme, opepříme a vše důkladně rozmixujeme.

  • 6

    Paštiku přendáme do skleniček a zalijeme rozpuštěným máslem.

  • 7

    Uchováváme v lednici, kde paštika vydrží i dva týdny.

Líbil se vám recept Zvěřinová paštika? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.