Frankfurtská polévka

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Frankfurtská polévka v kameninovém talíři,  v pozadí na prkénku nakrájené pečivo. Ilustrační foto: NoirChocolate / Shutterstock.com

Frankfurtská polévka vás zaručeně zahřeje i zasytí, je totiž plná brambor, párků, sladké papriky a zeleniny. Připravíte si ji navíc velmi snadno a pochutná si na ní celá rodina.

Postup přípravy

  • 1

    Na sádle orestujte dozlatova najemno nakrájenou cibuli, poté přidejte párky nakrájené na malá kolečka a krátce restujte.

  • 2

    Přidejte hladkou mouku a osmažte ji.

  • 3

    Hrnec poté odstavte a vmíchejte do něj sladkou papriku.

  • 4

    Vzniklou červenou zásmažku zalijte asi 1,5–2 litry vody, přidejte kostku masoxu a za občasného míchání vařte asi 20 minut.

  • 5

    Mezitím nakrájejte brambory na malé kostičky.

  • 6

    Po 20 minutách vaření vložte brambory do polévky a opět povařte na mírném stupni asi 20 minut, do změknutí brambor.

  • 7

    Na závěr polévku dochuťte utřeným česnekem, pepřem, solí a najemno nasekanou petrželovou natí.

Líbil se vám recept Frankfurtská polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.