Štrúdl z exotického ovoce kaki

Časová náročnost: 40 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Kousky štrúdlu z exotického ovoce kaki, servírované na bílém, hranatém talíři. Kupi.cz

Štrúdl z exotického ovoce kaki je dokonale vláčný a doslova se vám rozplyne na jazyku. K podzimu štrúdl prostě neodmyslitelně patří, neváhejte tedy a dopřejte si ho v této luxusní formě. Jsme přesvědčeni o tom, že si kombinaci kaki, skořice a vanilky obalenou v křupavém těstě zamilujete.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Na pánvi nebo v rendlíku si rozehřejeme máslo a osmahneme na něm dozlatova strouhanku. Poté dáme stranou vychladnout.

  • 2

    Mezitím si zapneme troubu na 180 °C.

  • 3

    Do mísy nastrouháme na struhadle dvě kaki a přidáme vanilkový cukr, rozinky a plátky mandlí. Vše dobře promícháme a podle chuti případně dosladíme.

  • 4

    Na pomoučenou plochu rozválíme kostku listového těsta na obdélník. Využít můžeme i již připravený plát.

  • 5

    Těsto posypeme opečenou strouhankou a rozprostřeme směs s kaki a kořením. Okraje těsta necháme alespoň 2 centimetry z každé strany volné.

  • 6

    Těsto i s náplní opatrně svineme do závinu, kraje přitiskneme prsty a zahneme dospodu. Štrúdl poté přendáme na plech vyložený pečicím papírem tak, aby byl spoj vespod.

  • 7

    Pomažeme mašlovačkou rozšlehaným vejcem (můžete posypat zbytkem plátků mandlí) a dáme do předehřáté trouby péct na 15 minut.

  • 8

    Na vychladlý štrúdl můžeme dát šlehačku, ozdobit jej snítkou máty a posypat moučkovým cukrem.

Líbil se vám recept Štrúdl z exotického ovoce kaki? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.