Bulgur

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Bulgur zdobený čerstvou  petrželkou v bílé misce na dřevěném stole Ilustrační foto: Oksana Mizina / Shutterstock.com

Bulgur je lehce stravitelný, snadno se připravuje a má bohaté přínosy pro naše zdraví. Často se používá jako součást salátů, případně jen se zeleninou, kořením a masem, podobně jako rizoto. Pojďte si ho s námi připravit a uvidíte, jak vám zachutná.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Cibuli oloupejte a posekejte nadrobno.

  • 2

    Na rozpáleném oleji ji osmažte. Jakmile začne zlátnout, přisypte k ní bulgur a za častého míchání smažte 3–4 minuty.

  • 3

    Potom bulgur zalijte vývarem a případně osolte.

  • 4

    Pod pokličkou vařte na mírném plameni 15 minut.

  • 5

    Pak odstavte z plotny a nechte dalších 15 minut dojít.

Líbil se vám recept Bulgur? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat