Hruškový kompot

Časová náročnost: 1 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Hruškový kompot v zavařovací sklenici na dřevěném stole, vedle kompotu položeno pět hrušek Ilustrační foto: anitasstudio / Shutterstock.com

Hruškový kompot je skvělou přílohou třeba k pečenému masu a milovat jej budou malí i velcí. Jde navíc o ideální způsob, jak zpracovat větší množství hrušek a uchovat je na později.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Hrušky oloupejte, nakrájejte na osminky a zbavte jádřinců.

  • 2

    Vložte je do rendlíku, zakápněte citronovou šťávou a zalijte 700 ml vody.

  • 3

    Přidejte cukr, plátek citronu, kůru z poloviny citronu, hřebíčky, skořici, badyán a přiveďte k varu.

  • 4

    Stáhněte oheň na třetinu a vařte přibližně 20 minut, dokud nejsou hrušky měkké.

  • 5

    Kompot buď můžete ihned podávat, nebo plnit do čistých sklenic a sterilizovat 30 minut při teplotě 85 °C.

Tip

Jestli máte rádi sladší kompoty, můžete přidat více cukru.

Líbil se vám recept Hruškový kompot? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat