1/0
Jogurtová bábovka se vám rozplyne na jazyku. Patří mezi velmi jemný a vláčný sladký dezert. Skvěle se hodí pro děti k snídani nebo pro dospělé k odpolednímu čaji či kávě.
V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem. Šleháme do té doby, než nabude a zesvětlá.
Poté zašleháme postupně žloutky, citronovou kůru a jogurt.
Přidáme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem a solí. Vše chvíli pomalinku šleháme.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu zapneme na 180 °C.
Vaječné bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh a vmícháme jej zlehka do těsta.
Těsto vlijeme do formy na bábovku a pečeme asi 45 minut. Pak vyzkoušíme špejlí, zda je bábovka upečená. Pokud ano, necháme ji chvíli zchladnout a poté ji vyklopíme na talíř.
Líbil se vám recept Jogurtová bábovka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.