Dýňová bábovka

Čas přípravy: 1 hod 15 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 252 Kč
Redakce Kupi.cz
2. dubna
Dýňová bábovka posypaná cukrem moučka, servírována na černém talíři s lístky máty, černé pozadí, pohled shora Ilustrační foto: Sandor Mejias B / Shutterstock.com

Dýňová bábovka je velmi oblíbená. Někdo má doma přebytek dýní a neví už co z nich uvařit. Stačí dýni jen nastrouhat a přidat k ostatním ingrediencím. Vytvoříte tak chutnou, voňavou a vláčnou pochoutku ke kávě.

Recept dýňová bábovka vás vyjde na 21 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 252 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě BILLA za 252 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    V míse smícháme hladkou mouku, sůl, jedlou sodu, kypřicí prášek a mletou skořici.

  • 2

    Čtyři vejce pokojové teploty vyšleháme asi 1 minutu ručním šlehačem nebo v robotu. Potom na 3× zašleháme třtinový cukr a dále šleháme do husté pěny (asi 7-10 minut).

  • 3

    Pomalinku a za stálého šlehání přiléváme rozpuštěné máslo. Přidáme také semínka z jednoho vanilkového lusku.

  • 4

    Dýni nastrouháme najemno a přidáme ji spolu s nachystanou moučnou směsí a namletými ořechy do rozšlehané pěny.

  • 5

    Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu si předehřejeme na 160 °C.

  • 6

    Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 1 hodinu. Pak vyzkoušíme špejlí, zda je bábovka upečená. Pokud ano, necháme ji chvíli zchladnout a poté ji vyklopíme na talíř. Jestli máte doma cukrářský teploměr, správná teplota uvnitř bábovky by měla být 95 °C.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Dýňová bábovka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.