1/0
Dýňová bábovka je velmi oblíbená. Někdo má doma přebytek dýní a neví už co z nich uvařit. Stačí dýni jen nastrouhat a přidat k ostatním ingrediencím. Vytvoříte tak chutnou, voňavou a vláčnou pochoutku ke kávě.
V míse smícháme hladkou mouku, sůl, jedlou sodu, kypřicí prášek a mletou skořici.
Čtyři vejce pokojové teploty vyšleháme asi 1 minutu ručním šlehačem nebo v robotu. Potom na 3× zašleháme třtinový cukr a dále šleháme do husté pěny (asi 7-10 minut).
Pomalinku a za stálého šlehání přiléváme rozpuštěné máslo. Přidáme také semínka z jednoho vanilkového lusku.
Dýni nastrouháme najemno a přidáme ji spolu s nachystanou moučnou směsí a namletými ořechy do rozšlehané pěny.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu si předehřejeme na 160 °C.
Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 1 hodinu. Pak vyzkoušíme špejlí, zda je bábovka upečená. Pokud ano, necháme ji chvíli zchladnout a poté ji vyklopíme na talíř. Jestli máte doma cukrářský teploměr, správná teplota uvnitř bábovky by měla být 95 °C.
Líbil se vám recept Dýňová bábovka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.