Znojemská omáčka

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 92 Kč
Redakce Kupi.cz
1. listopadu 2022
Znojemská omáčka servírovaná s masem a rýží, na bílém kulatém talíři. Ilustrační foto: stockfoto / Shutterstock.com

Znojemská omáčka je snadná na přípravu a velmi chutná. Její hlavní ingrediencí je kyselá okurka, která omáčce dodá nezaměnitelnou chuť. Znojemskou omáčku, jinak také znojemskou pečeni, připravujeme z vepřového masa, nejvhodnější je kýta nebo plec. Nejčastěji se podává s rýží nebo houskovým či karlovarským knedlíkem.

Recept znojemská omáčka vás vyjde na 23 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 92 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 92 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1
    Velkou cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky a okurku na kousky.
  • 2
    Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  • 3
    Cibuli osmažte na rozpáleném oleji společně s nakrájenou slaninou.
  • 4
    Když je cibule sklovitá, přidejte osolené a opepřené na kousky nakrájené maso.
  • 5
    Když se maso zatáhne, přidejte lžíci plnotučné hořčice, zalijte 1 litrem vařící vody, přihoďte kostku masoxu a nechte zvolna dusit.
  • 6
    Když je maso téměř měkké, přidejte do omáčky nakrájené okurky, ještě jednu lžíci hořčice, nakrájená uvařená vejce, dále můžete přidat i nálev z okurek a potom nechte maso dodusit doměkka.
  • 7
    Znojemskou omáčku zahustěte tmavou jíškou a nechte 10 minut probublat.
  • 8
    Podávejte s rýží nebo knedlíkem.

Líbil se vám recept Znojemská omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat