Linecké nízkosacharidové cukroví

Časová náročnost: 1 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Linecké nízkosacharidové cukroví na dřevěném kuchyňském prkénku. Ilustrační foto: New Africa / Shutterstock.com

Linecké nízkosacharidové cukroví je pro vás to pravé, pokud se vyhýbáte cukru nebo lepku. Prostě a jednoduše nahradíte bílou mouku mandlovou a cukr sladidlem dle vašeho výběru. Příprava je rychlá, jednoduchá a výsledek vás jistě mile překvapí.

Postup přípravy

  • 1
    Vejce, máslo a Lučinu vyndáme z lednice předem, měly by mít pokojovou teplotu.
  • 2
    Nastrouháme si kůru z poloviny citronu a odložíme.
  • 3
    Do mísy přidáme žloutek, změklé máslo, Lučinu, vanilkový extrakt a sladidlo.
  • 4
    Do jiné mísy vložíme všechny suché ingredience a důkladně promícháme.
  • 5
    Sypkou směs pak opatrně vmícháme do té s máslem tak, aby vzniklo hladké těsto.
  • 6
    Necháme jej v potravinové fólii odpočinout v lednici alespoň hodinu.
  • 7
    Poté můžeme vždy z části těsta tvarovat požadované tvary cukroví pomocí vykrajovátek a vkládat je na plech vyložený pečicím papírem.
  • 8
    Linecké pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů cca 10 minut.
  • 9
    Vrchní části můžeme ponechat s otvorem, aby pak byla vidět marmeláda.
  • 10
    Nakonec cukroví zaprášíme práškovým xylitolem a uchováváme jej v uzavíratelné sklenici či dóze.

Líbil se vám recept Linecké nízkosacharidové cukroví? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat