Lečo

Časová náročnost: 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Lečo zdobené čerstvou petrželkou, naservírované  v kameninové misce, vedle celozrnná bagetka Ilustrační foto: Marcus Z-pics / Shutterstock.com

Lečo je směs zeleniny a vajec. Jedná se o velmi oblíbené jídlo pocházející z Maďarska, které u nás zdomácnělo. Recept je velmi jednoduchý, rychlý a suroviny na něj seženete velmi snadno.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si na sádle orestujeme nadrobno nasekanou cibuli.
  • 2
    Poté přidáme na plátky nakrájenou ostřejší klobásku a orestujeme.
  • 3
    Dále přidáme na proužky nakrájenou papriku, na menší kousky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a přiklopené necháme dusit asi 5 minut.
  • 4
    Pak vmícháme rozšlehaná vejce a nasekanou petrželku.
  • 5
    Vejce necháme ztuhnout a lečo dochutíme solí a pepřem.
Tip

Podáváme s chlebem nebo bagetkou.

Líbil se vám recept Lečo? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.