Chlebíčky s příchutí jara: Zkuste jednoduchou pomazánku s medvědím česnekem

Jarní chlebíčky s pomazánkou z medvědího česneku Martina Lancingerová

Ještě donedávna zapomenutá bylinka, dnes se však dostává medvědí česnek do repertoáru oblíbených receptů českých profesionálních i amatérských kuchařů. Byla by proto škoda nevyužít naplno jeho sezóny, která bohužel netrvá tak dlouho. Vyzkoušejte například jednoduchou pomazánku na skvělé jarní chlebíčky.

Přečtěte si také

Tipy, jak naučit dítě pitnému režimu. Jde to i bez sirupu a limonád
Tipy, jak naučit dítě pitnému režimu. Jde to i bez sirupu a limonád

Medvědí česnek chutná nejen v pomazánkách, ochutí skvěle i maso a zeleninové pokrmy. Bylinka je perfektním základem chutného pesta, které vynikne nejen v těstovinách, ale i v salátech, na avokádovém toustu anebo ke grilovanému sýru halloumi. Jen si dejte pozor, kde česnek sbíráte, často totiž roste v chráněných územích. Ideální je také trhat z každého trsu jen pár listů, aby nedošlo k poškození celé rostliny. 

Tip: Medvědí česnek je na jaře k dostání také v některých supermarketech nebo na farmářských trzích.

V jednoduchosti je krása – chlebíčky obložte jednoduše kouskem vejce a zeleniny Martina Lancingerová

Jarní chlebíčky s pomazánkou z medvědího česneku

Suroviny na 2 porce:

Pomazánka:

  • 150 g tvarohu
  • 100 g cottage sýru
  • 20 g medvědího česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Dále budete potřebovat:

  • žitný chléb
  • natvrdo uvařené vejce
  • ředkvičky
  • medvědí česnek na posypání

Postup:

  1. Cottage rozmačkejte vidličkou a promíchejte s tvarohem. Přidejte nadrobno pokrájený medvědí česnek, špetku soli a pepře a promíchejte.
  2. Potřete plátek chleba pomazánkou a rozřízněte napůl. Obložte kouskem vejce a plátky ředkviček. Medvědí česnek nakrájejte najemno a posypejte.
Přidat na Seznam.cz👈Přidejte si Kupi Magazín na homepage Seznamu!