Chlebíčky s příchutí jara: Zkuste jednoduchou pomazánku s medvědím česnekem

Jarní chlebíčky s pomazánkou z medvědího česneku Martina Lancingerová

Ještě donedávna zapomenutá bylinka, dnes se však dostává medvědí česnek do repertoáru oblíbených receptů českých profesionálních i amatérských kuchařů. Byla by proto škoda nevyužít naplno jeho sezóny, která bohužel netrvá tak dlouho. Vyzkoušejte například jednoduchou pomazánku na skvělé jarní chlebíčky.

Přečtěte si také

Pomelo pomůže s hubnutím i kocovinou. Lidé často neví, jak ho správně loupat a jíst
Pomelo pomůže s hubnutím i kocovinou. Lidé často neví, jak ho správně loupat a jíst

Medvědí česnek chutná nejen v pomazánkách, ochutí skvěle i maso a zeleninové pokrmy. Bylinka je perfektním základem chutného pesta, které vynikne nejen v těstovinách, ale i v salátech, na avokádovém toustu anebo ke grilovanému sýru halloumi. Jen si dejte pozor, kde česnek sbíráte, často totiž roste v chráněných územích. Ideální je také trhat z každého trsu jen pár listů, aby nedošlo k poškození celé rostliny. 

Tip: Medvědí česnek je na jaře k dostání také v některých supermarketech nebo na farmářských trzích.

V jednoduchosti je krása – chlebíčky obložte jednoduše kouskem vejce a zeleniny Martina Lancingerová

Jarní chlebíčky s pomazánkou z medvědího česneku

Suroviny na 2 porce:

Pomazánka:

  • 150 g tvarohu
  • 100 g cottage sýru
  • 20 g medvědího česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Dále budete potřebovat:

  • žitný chléb
  • natvrdo uvařené vejce
  • ředkvičky
  • medvědí česnek na posypání

Postup:

  1. Cottage rozmačkejte vidličkou a promíchejte s tvarohem. Přidejte nadrobno pokrájený medvědí česnek, špetku soli a pepře a promíchejte.
  2. Potřete plátek chleba pomazánkou a rozřízněte napůl. Obložte kouskem vejce a plátky ředkviček. Medvědí česnek nakrájejte najemno a posypejte.
Kupi Magazín na homepage Seznamu?Přidat boxík na Seznam.cz